Tekrar koronaya yakalanan kişi hastalığı daha hafif atlatılır

Rus viroloji uzmanı Lukaşev, korona (Kovid-19) enfeksiyonunu geçiren insanların hastalığı tekrar kapmalarının mümkün olduğunu, fakat bu tür durumlarda hastalığın daha hafif seyrettiğini belirtti

Tekrar koronaya yakalanan kişi hastalığı daha hafif atlatılır
Tekrar koronaya yakalanan kişi hastalığı daha hafif atlatılır
GİRİŞ 30.11.2020 10:25 GÜNCELLEME 30.11.2020 10:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Tıbbi Parazitoloji, Tropik ve Vektörle Bulaşan Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Aleksandr Lukaşev, Rus devlet televizyonu Rossiya 24’e demecinde Kovid-19 geçiren insanların hastalığı tekrar kapmalarının mümkün olduğunu, fakat bu tür durumlarda hastalığın daha hafif seyrettiğini ve vücut için ciddi sonuçlara yol açmadığını ifade etti.

 

 

ATLATMAK DAHA KOLAY

Lukaşev, “İlk enfeksiyonu kapmak oldukça kolay, önceden bir insanda olmayan antikorların daha sonra oluşması, bu kişinin virüsle karşılaştığı anlamına geliyor. Sonrasında ise antikorlar vücutta kalıyor ve virüsün ikinci kez bulaştığını ve antikorların çoğaldığını kanıtlamak çok daha zor” diye konuştu.

 

 

İkinci kez bulaşan hastalıkların genel olarak ilk enfeksiyona göre daha hafif geçtiklerine dikkat çeken Lukaşev, “Bağışıklık sistemimizin tüm evrim tarihi ve patojenlerle bir arada bulunmamız, ortalamada tekrarlanan enfeksiyonların daha hafif seyredeceklerini ve bu tür korkunç sonuçlara yol açmayacaklarını gösteriyor” vurgusunu yaptı.

Bunun yanı sıra tüm insanlığın yaklaşık üçte birinin ‘normal korona virüs bulaşmalarından’ kalan lenfositler sayesinde Kovid-19’dan zaten korunduğu görüşünü dile getiren uzman, “Bu, insanların neden korona virüs enfeksiyonunu farklı geçirdiklerini açıklayabilir” ifadelerini kullandı.

Lukaşev ayrıca 1-2 yıl sonra korona virüs sirkülasyonu ve bazı kısıtlamalar devam etse de Kovid-19 sorununun geçerliliğini yitireceğini vurguladı.

 

YORUMLAR 2
  • net 3 yıl önce Şikayet Et
    Burdada çok ağır geçiren hatta vefat edenler var tekrar yakalananlardan. Korona geçirenler tedbire daha fazla dikkat etmeli.
    Cevapla
  • Fatih 55 3 yıl önce Şikayet Et
    Katiyen yalan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır