Pakistan'da Türk şirketlerine polis baskını

Pakistan’ın Lahor şehrinde "Albayrak ve Özpak Grubu'na" ait garajlara çevik kuvvet polisi tarafından baskın düzenlenerek çalışanları sokağa atıldı.

Pakistan'da Türk şirketlerine polis baskını
Pakistan'da Türk şirketlerine polis baskını
GİRİŞ 21.12.2020 21:22 GÜNCELLEME 21.12.2020 21:24
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Pakistan’ın Lahor kentinde temizlik hizmeti sunan Albayrak ve Özpak Grubu şirketlerinin garaj olarak kullandıkları 6 tesise, bu sabah 02.30 sularında çevik kuvvet ekipleri baskın düzenledi.

 

 

Şirket mensuplarının verdiği bilgiye göre, polis, baskın sırasında zor kullanarak çalışanları ve amirlerini bulundukları yerlerden dışarı çıkartıp sokağa attı.

Polisin sert tavrı sebebiyle arbede çıktı. Bazı çalışanları tartaklayan Pakistan polisi, Türk personelin hiçbir eşyasını almasına müsaade etmedi.

 

 

Öte yandan şirket yetkilileri, polisin baskın sırasında şirketlere ait kamera kayıtlarını sildiğini, ancak bazı görüntülerin kurtarıldığını söyledi.

Halen garajlarda bulunan güvenlik güçlerinin neden böyle bir uygulamaya gittiği konusunda Pakistan makamlarından henüz resmi açıklama yapılmadı.

Özpak Üst Yöneticisi (CEO) Nizamettin Kocameşe ve Albayrak Proje Koordinatörü Çağrı Özel yaptığı açıklamada, "Lahor Waste Management Company (Lahor Atık Yönetimi Şirketi - LWMC) yetkilileri, Lahor polisi ile birlikte Özpak’ın 4, Albayrak’ın 2 garajına baskın düzenledi. Bu garajlarda aralarında çöp temizleme aracı, tırlar ve çeşitli taşıtlardan oluşan 750’nin üzerinde araç filosu var. Polis hala garajlarımızda ve içeri girmemize müsaade etmiyor." dedi.

Türk yetkililerin verdiği bilgiye göre, 31 Aralık 2020'de LWMC ile Türk şirketlerin hizmet sözleşmeleri son bulacak. Bu tarihten önce baskı ve tehdit yoluyla ellerindeki temizlik araçlarının Lahor yönetimine teslim etmelerinin istendiğini belirten yetkililer, gerek alacaklarını tahsil edememeleri gerek tehditlerden duydukları rahatsızlık nedeniyle 31 Aralık’tan sonra uzatma sözleşmesini kabul etmediklerini ve yapılacak yeni ihaleye katılmayı düşünmediklerini ifade etti.

Yetkililer, söz konusu baskının bu amaçla yapıldığını belirtiyor.

LWMC hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanan iki şirketin ortak basın açıklamasında, olay "iki ülke liderinin ticaret hacmini artırma kararını sabotaj girişimi" ve "zorbalık” olarak nitelendirildi.

Türk diplomatik kaynakları, sorunun, Pakistan makamlarıyla şirketler arasında müzakere yoluyla çözümünü temin etmek amacıyla ilgili makamlar nezdinde gerekli girişimlerde bulunulduğunu ifade etti.

Öte yandan LWMC CEO’su İmran Ali Sultan ise söz konusu eylemin yasal ve araçlara el konulmasının ihale şartnamesine uygun olduğunu savundu.

Sultan, yapılan ihale gereği araç filosunun kendilerine teslim edilmesinin zorunlu olduğunu iddia ederek aksi halde mülki idarenin desteğine başvuracaklarını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 22
  • Kagan 3 yıl önce Şikayet Et
    Kime kardesim desek sirtimizdan vuruyor. Eyyy pakistan hükümeti gör bunlari
    Cevapla
  • Ahmet Bircan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bilir bilmez kimse yorum yapmasin.7 yil bu firmada calismis biri olarak 2012 yilinda imzalanan anlasmaya gore sozlesme bitiminde bütün araclar,garajlar,garaj icindeki tum binalar ve kademe idareye devredilir.sen araclari satmaya kalkarsan adamda sozlesmedeki haklarini korur.olay budur
    Cevapla
  • Ofsait 3 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet bircan Bu şirketde 7 yıl calışıp cnc ötobüs şirkrtinin operasyon müdürü olarak görev yapıp şirketi zarara sokup patıran bir kişisin şirketden kovulma nedenin bu değilmiydi. Şartnameyi bilmeden ahkam kesmek neyin intikamı kovulmanınmı acapa
    Cevapla
  • Sakin 3 yıl önce Şikayet Et
    Birileri bir tuzaklar nifak tohumları ekiyor aman dikkat tuzaklara düşmeyelim inşeAllah
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Suudlara yalakalık yapiyorlar
    Cevapla
  • Qtahya 3 yıl önce Şikayet Et
    hani pakistan bizim herzaman yanimizda idi? yakişmadı hiç...
    Cevapla
  • Ofsait 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar şirketlere gasp olayını yapan pakistan devleti değil bir iştirak firması pakistan halkı ve basın türk şirketlerinin yanında
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...