ABD'nin kışla imtihanı: 100 milyon dolarlık ihmal davası!

ABD'de dondurucu soğuklar 70'e yakın kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Başta Teksas olmak üzere birçok eyalette insanlar elektrik ve temel ihtiyaçlardan yoksun kaldı, hipotermi vakaları arttı. Cristian Pineda adlı 11 yaşındaki çocuğun ailesi, çocuğun ölümüyle ilgili ‘ağır ihmalkarlık nedeniyle elektrik şirketlerine 100 milyon dolarlık dava açmaya hazırlandığı belirtildi.

ABD'nin kışla imtihanı: 100 milyon dolarlık ihmal davası!
ABD'nin kışla imtihanı: 100 milyon dolarlık ihmal davası!
GİRİŞ 22.02.2021 12:16 GÜNCELLEME 22.02.2021 12:39
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Ülke çapında karbonmonoksit zehirlenmeleri ve hipotermi gibi nedenlerden yaşamını yitirenlerin sayısı artıyor.

Elektrik kesintilerinin yaşandığı ve yeterli ısınmanın sağlanamadığı Teksas'ta, 11 yaşında bir çocuğun yatağında vücut ısısının ani düşüşü nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

HİPOTERMİ VAKALARI ARTIYOR

Ülke çapında en az 77 hipotermi vakası kayda geçti.

New York Times, yine Teksas'ta, oksijen tüpüyle hayatta kalan 75 yaşındaki Carrol Anderson isimli bir hastanın elektrik kesintisi nedeniyle yaşamını yitirdiğini yazdı.

Kesintiler sonucu çalıştırılan jeneratörler de karbonmonoksit zehirlenmelerini tetikledi.

Teksas'ta yetkililer, su arıtma merkezlerini de etkileyen elektrik kesintileri nedeniyle halktan musluk suyunu tüketmeden önce kaynatmalarını istemişti.

ELEKTRİK ŞİRKETİNE 100 MİLYON DOLARLIK İHMAL DAVASI

Teksas eyaletindeki Conroe şehrindeki mobil evde geçtiğimiz hafta donarak hayatını kaybeden Cristian Pineda adlı 11 yaşındaki çocuğun ailesi, çocuğun ölümüyle ilgili ‘ağır ihmalkarlık nedeniyle elektrik şirketlerine 100 milyon dolarlık dava açmaya hazırlandığı belirtildi. Otopsi uzmanları, 11 yaşındaki Cristian’ın hipotermiden öldüğünü iddia ediyor.

DONDURUCU SOĞUK KUTUPLARDAN

Meteoroloji uzmanlarına göre soğuk hava, Kuzey Kutup Bölgesi’nden gelen güçlü bir yüksek basınç sisteminin sonucu olduğu ifade edilmişti  Olağan dışı hava koşulları, ABD’nin çoğu kentinde sert kış şartlarının, kutuplardaki soğuk havayı dengeleyen dünyadaki sıcak akıntıların küresel ısınmadan dolayı zayıflaması ve normalde Kuzey Kutup Dairesi içinde tutulan soğuk havanın güneye doğru kaçmasından kaynaklandığı belirtilmişti. 

ENERJİ SATIŞI YASAKLANDI

ABD'nin Teksas eyaletindeki kar fırtınasının yol açtığı soğuk havalar hayatı felç etti. Enerji kaynaklarının zarar gördüğü eyalette milyonlarca insanın elektrik ve ısınma ihtiyaçları karşılanamıyor.

Petrol üretimi yapılan eyalette dışarıya enerji satışı yasaklandı. Binlerce insan marketlere hücum etti, boş raf manzaraları oluştu.Teksas eyaletinde hayat şartları ağırlaşmış, yetkililer en az 14,9 milyon kişinin temiz suya erişim sıkıntısı çektiğini açıklamıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • Muallim 3 yıl önce Şikayet Et
    Çocuğa masumlara yazık ama ülke paramparça olsun inşallah... Tıpkı paramparça ettiği ırak Afganistan gibi...
    Cevapla
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkesine bakmaktan aciz dünyaya jandarmalık yapıyor katliamcı amerika. Ya bizimkilere ne demeli ,birde bu sefil ülkenin Başkanına mektup yazıp demokrasi dileniyor ezikler. ABD Nüfusu 320 milyar civarı, kabaca bizimkinin dört katı. Bi düşünün ülkemin ezikleri, aynı kış bizde de oluyor, bizde 17 kişi soğuktan ölse ,yüzlerce hipotermi vakası olsa, en önemli şehirlerde elektrik kesintileri yüzünden kalöriferler çalışmasa ne yapardınız. Ben söyleyeyim : En büyük bozguncu CHP ortalığı savaş meydanına çevirirdi. Annesinin bakmadığı çocuk açlıktan öldü diye ,Türkiyede insanlar acından ölüyor diyerek günlerce Hükümete saldırdı bu Kılıçdaroğlu denen zat.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Adi herifler kendi insanlarına hizmet edeceklerine Suriye'deki bebek katili PKK'lı teröristlere hizmet ediyorlar
    Cevapla
  • Kehanetçilere . 3 yıl önce Şikayet Et
    "ELEKTRİK KESİLMELERİNİN" ufak bir denemesi daha yapılmış oldu!
    Cevapla
  • lazer 3 yıl önce Şikayet Et
    korona ve kış ABD nin insanlarını nasıl inek gibi sağıp yediğini ıspatlı gösterdi...orada insanın değeri bukadar..kapitalizmin kalbi çürüdü...aslında o devletleri sağan da belli..ancak beraber otlandıkları için sadece vatandaş mutsuz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı