Arap koalisyonu: Yemen'de Husilere ait hava savunma sistemi imha edildi

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Yemen'in doğusundaki Marib vilayetinde İran destekli Husilere ait hava savunma sistemleri ile yabancı uzmanların bulunduğu bir merkezin imha edildiğini duyurdu.

Arap koalisyonu: Yemen'de Husilere ait hava savunma sistemi imha edildi
Arap koalisyonu: Yemen'de Husilere ait hava savunma sistemi imha edildi
GİRİŞ 13.03.2021 00:24 GÜNCELLEME 13.03.2021 00:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Arap koalisyonunun Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan açıklamasında, imha edilen hava savunma sistemlerinin türüne ilişkin detay paylaşılmadı.

Söz konusu merkezde Husilere ait hava savunma sistemlerinin yanı sıra yabancı uzmanların da bulunduğu belirtilen açıklamada, uzmanların hangi ülkenin vatandaşı olduğuna dair ise bilgi verilmedi.

Açıklamada ayrıca, Yemen ordusu ile kabilelerin Marib'de Husilere karşı ilerleyişlerini sürdürmek ve sivilleri korumak üzere düzenledikleri askeri operasyonlara Arap koalisyonunun destek sağladığı ifade edildi.

Husilerden ise henüz konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Yemen'de İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor. 

Husiler, Yemen hükümetinin en önemli kalelerinden biri olan ve Savunma Bakanlığı karargahını da barındıran petrol ve gaz yönünden zengin Marib'i ele geçirmek için 7 Şubat'tan bu yana yoğun saldırılar düzenliyor.

YORUMLAR 1
  • hüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    inşallah yemen suudun mezarı olacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak