Rus muhalif lider Navalny'nin cezaevinden ilk röportajı

Rus muhalif lider Aleksey Navalny, cezaevinde yaşadığı günleri Çin çalışma kampına benzetti. Günde 8 saat devlet televizyonu izlemeye zorlandığını belirten Navalny, psikolojik şiddete maruz kaldığını söyledi

Rus muhalif lider Navalny'nin cezaevinden ilk röportajı
Rus muhalif lider Navalny'nin cezaevinden ilk röportajı
GİRİŞ 26.08.2021 22:04 GÜNCELLEME 26.08.2021 22:44

Rus muhalif Aleksey Navalny, cezaevindeki günlerini ilk New York Times'tan Andrew E. Kramer'e anlattı. Hapishaneyi Çin çalışma kampına benzeten Navalny, günde 8 saat devlet televizyonu izlemeye zorlandığını belirtti.

Moskova'nın 100 kilometre doğusundaki Pokrov'daki yüksek güvenlikli hapishanede tutulan Navalny, psikolojik şiddete maruz bırakıldığını söyledi.

24 saat içinde yapacağı her şeyin kontrol altında tutulduğunu belirten Navalny, "Herkesin bir sıra halinde yürüdüğü ve her yere kameraların bulunduğu Çin çalışma kampı gibi bir şey hayal etmeniz gerekiyor" dedi

Gardiyanların devlet propagandası izlendiği sırada okuma ya da yazmalarına izin verilmediğini, uyuyan mahkumların uyandırıldığını anlatan Navalny, Putin rejiminin bir gün sona ereceği konusunda ısrarcı ifadeler kullandı.

Navalny, "Er ya da geç hatalar giderilecek ve Rusya demokratik, Avrupalılık yolunda ilerleyecek. Çünkü insanlar bunu istiyor" diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez