Pentagon'dan Kabil açıklaması! ABD nasıl yanıt verecek?

Pentagon Sözcüsü John Kirby, Afganistan Kabil'de dün düzenlenen ve 13'ü ABD askeri olmak üzere 110 kişinin yaşamını yitirdiği patlamanın ardından canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Pentagon'dan Kabil açıklaması! ABD nasıl yanıt verecek?
Pentagon'dan Kabil açıklaması! ABD nasıl yanıt verecek?
GİRİŞ 27.08.2021 18:46 GÜNCELLEME 27.08.2021 18:46
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

ABD Genelkurmay Başkanlığı Bölgesel Operasyonlar Direktörü Tümgeneral William "Hank" Taylor ve Pentagon Sözcüsü John Kirby, düzenledikleri basın toplantısında, Afganistan'daki son gelişmeleri değerlendirdi.




'YANLIŞLIK NASIL ORTAYA ÇIKTI BİLMİYORUZ!

Kabil'deki Havalimanı yakınlarındaki Baron Hotel önünde ikinci bir patlamanın olduğu haberlerini yalanlayan Taylor, "Abbey giriş kapısındaki patlama ile ilgili daha çok detayı paylaşacağız ancak Baron Hotel'de ya da yakınlarında ikinci bir saldırı olduğuna inanmıyoruz. Sadece 1 tane intihar bombacısı vardı. Bu haberlerdeki yanlışlık nasıl ortaya çıktı bilmiyoruz ama bu tarz olaylarda kafa karışıklığı olması normal." dedi.

Kirby ise ''En başından itibaren daha böyle bir tehdit bile yokken ortada askerlerimizi korumak en önemli önceliğimizdi. Yukarıdan bile izleme yaptık, birçok çaba harcadık bu konuda. Bu çabanın tamamı yetmedi, bir şekilde yetmedi ve saldırı gerçekleşti. Soruşturma yürüteceğiz ve neyin yanlış olduğunu bulacağız.

Hala planlama aşamasındayız, ayın sonunda bitirmek istiyoruz. Tahliye edilmesi gereken kişileri de kurtarmak istiyoruz. Olabildiğince fazla sivili çıkarmak istiyoruz. Şu anda her gün şu kadar kişiyi çıkaracağız diye bir sayı veremem. Tahliye edilmesi gereken kişileri son ana kadar uçurabileceğiz. Daha önce de yaptığımız gibi, çok adil yaklaştık. Yine daha az bilgi paylaşma ihtimalimiz olabilir, ay sonu yaklaştıkça.'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 17
  • hacı emmi 2 yıl önce Şikayet Et
    afganistan elden çıktı. saldırıyı Deaş üstlendi. Deaş suriye'de bulunuyor yâni deaş güçlü gösteriliyor. bu durumda suriye'den çıkmayız pyd ye yardım ederiz. manasına gelmiyor mu? suriye'de deaş ve pyd ye zemin hazırlanıyor. Taliban 11 eylül olayını kabul etmiyor biz yapmadık diyorlar. kulelere uçak daldığında ekiz kulelerde yahudi çalışanlar yoktu denilmektedir. peki bu işi kim yaptı...
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Tarih tekerrùrù.Saddam'ın kızıp birliklerini Irak'ın kuzeyine gönderecegini beyan eder. Incirlik ise " kaçak malzeme ve para aķışı" nedeniyle sıkı kontroldedir. ABD'liler " Tùrkiye sinirina kadar kendilerine refakat edecek Kùrtlere verilmek uzere yarim cuval dolara izin alirlar. Kimisini de ABD'ye gòturme sòzù vermislerdir.Sonucta ABD'liler Turkiye sinirindan iceri girer. Arkalarinda kùfreden Kùrtler vardir. Vee CUVAL yine yanlarindadir. Parayi Vermemisler, onlari yùzùstù birakmislardir.
    Cevapla
  • Haha 2 yıl önce Şikayet Et
    Orda olmanız yanlıştı
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Kaos çıkartırlar. Afganistan Çin’in ipek yolu projesi için önemli bir yer. Kaos çıkarsa ABD’nin işine gelir. En çok etkilenende maalesef biz oluruz
    Cevapla
  • ulucak 2 yıl önce Şikayet Et
    Olayda blackwater · parmağı araştırılsın derim hem abd güçlerine hem afgan güçlerine ... -zira bu karanlık örgüt çıkarı için insan harcamaktan çekinmeyen bir katiller sürüsü . ölenin kimliği de önemli değil ha abd li ha afgan ben işimi yapar paramı kazanırım modunda...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez