Biden konuşurken BM salonunda dikkat çeken görüntü

ABD Başkanı Joe Biden'ın BM Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda yaptığı sırada, İsrail heyetine ayrılan koltukların boş olması dikkat çekti.

Biden konuşurken BM salonunda dikkat çeken görüntü
Biden konuşurken BM salonunda dikkat çeken görüntü
GİRİŞ 22.09.2021 09:48 GÜNCELLEME 22.09.2021 18:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden, bu sıfatla ilk kez Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na hitap etti.

Biden yaptığı konuşmada, uluslararası topluma iş birliği mesajı vererek, "Katı bloklara bölünmüş yeni bir Soğuk Savaş veya dünya peşinde değiliz, bir kez daha söylüyorum bunun peşinde değiliz" dedi. Biden, konuşmasında ABD'nin artık sonu gelmeyen savaşlara bir son vermeye başladığını ve silahın hiçbir zaman çözüm olmayacağını vurgulayarak, "ABD'nin askeri gücü bizim son çare aracımız olmalı, dünyada gördüğümüz her soruna bir cevap olarak kullanılmamalı" dedi. ABD'nin kendi değerleri ve stratejisini savunmaya devam edeceğinin altını çizerek, "Müttefiklerimizi ve dostlarımızı savunmaya devam edeceğiz. Güçlü ülkelerin daha zayıf ülkeleri ezme ve zorla topraklarını ele geçirme çabalarına karşı çıkacağız" ifadesini kullandı.

BIDEN'DAN İSRAİL VE FİLİSTİN İÇİN "İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM" VURGUSU

Nükleer silahlardan arınma konusuna da öncelik vereceklerini kaydeden Biden, "ABD, İran'ın nükleer silah sahibi olmasını önlemek için verdiği sözü tutacaktır. İran'ın nükleer anlaşma şartlarına dönmesini sağlamak için konuda P5 1 (Çin, Fransa, Rusya, İngiltere, ABD, Almanya) ülkeleri ile diplomatik çabalarımızı sürdürüyoruz. İran nükleer anlaşma şartlarına dönerse, biz de aynısını yapmaya hazırız" mesajını verdi.

Orta Doğu'da anlaşmazlıkların çözümü için şiddetin ilk çözüm olmaması adına çabalarını sürdürdüklerini belirten Biden, "Bağımsız bir Yahudi devletine desteğimiz açıktır. Ancak, İsrail'in demokratik bir Yahudi devleti olarak geleceğinin oluşturulması ve demokratik bir Filistin devleti için en iyi yol, iki devletli çözümdür. Şu anda bu çözüm için alacağımız uzun bir yol var ancak hiçbir zaman pes etmemeliyiz" görüşünü paylaştı.

SANDALYELER BOŞ KALDI

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden, New York'taki BM Genel Kurulu'nun 76. Oturumu sırasında İsrail ve Filistinliler hakkında konuşurken İsrail heyetine ayrılan koltuklar boş kaldı. Çarpıcı fotoğrafı AP haber ajansından Eduardo Munoz çekti.

KORONAVİRÜS SALGINI ÜZERİNE KONUŞTU

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yol açtığı sorunlara değinen Biden, bu salgının ancak iş birliği ile üstesinden gelinebileceğine dikkati çekti.

Biden, "Ortak kederimiz, ortak geleceğimizin, ortak insanlığımızın birlikte hareket etme yeteneğimize bağlı olacağını bize hatırlatıyor. Dünyamız için belirleyici bir on yılın, küresel topluluk olarak geleceğimizi tam anlamıyla belirleyecek on yılın başındayken bununla yüzleşip yüzleşmeyeceğimiz konusunda açık ve acil seçim yapmak durumundayız. Acil ve yaklaşmakta olan bir krizle karşı karşıyayız. Burada büyük fırsatlar var. Biz bu fırsatları yakalamaya kararlı mıyız? Daha fazla insanın hayatını kurtarmak, Kovid-19'u her yerde yenmek için birlikte çalışacak ve bir sonraki pandemi için gerekli adımları atacak mıyız? Yoksa, daha bulaşıcı ve tehlikeli varyantları yayılırken elimizdeki araçları kullanmakta başarısız mı olacağız?" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • yaz 2 yıl önce Şikayet Et
    2 devletli çözümde samimi isen yap kim tutuyor seni. İsrail senden izinsiz adım atamaz. Samimi değilsin dünyayı kandırıp durma.
    Cevapla
  • Gurbetci 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hepsi taktik, inşallah altında kalırsınız verdiğiniz yalan sözlerle . Allah rahmet eylesin benim padişahım Abdülhamid Han'a bur karış toprağı vermem demişti ve vermedi, şimdi her karşında ka var, bunların cezasını Allah verecek bu keferelere inşallah bur gun
    Cevapla
  • bla bla 2 yıl önce Şikayet Et
    "iki devletli çözüm" ağzınızda sakız oldu bu yalan. daha ne kadar uzun bir yol varmış onu da söyle bakalım?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor