Azerbaycan ve İran'dan kritik temas

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan yaptıkları telefon görüşmesinde, iki ülke arasındaki ilişkilerin mevcut durumu hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Azerbaycan ve İran'dan kritik temas
Azerbaycan ve İran'dan kritik temas
GİRİŞ 13.10.2021 07:21 GÜNCELLEME 13.10.2021 07:21
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

AA'nın aktardığı habere göre, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, bakanların iki ülke arasındaki ilişkilerin mevcut durumu hakkında görüş alışverişinde bulunduğu bildirildi.

Açıklamaya göre, bakanlar, son dönemde gözlemlenen, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin düzeyine uygun olmayan söylemlerin zararlı olduğunu ve tüm görüş farklılıklarının diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Ülkelerin toprak bütünlüğü ve egemenliği ilkelerine her zaman saygı gösterilmesinin önemini vurgulayan bakanlar, Azerbaycan üzerinden transit geçişlerle ilgili konuların ilgili devlet kurumları arasında doğrudan temaslar yoluyla görüşülmesini kararlaştırdı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Kitabxanaci 2 yıl önce Şikayet Et
    İran bayrağındaki sözlerden utansın Allahu Ekber La ilahe illallah sözler olan bayraq altında İslam'a zidd olan hereketler edir Azerbaycana qarşı duşmenci movqededirler
    Cevapla
  • Hızır İlyas HASTA 2 yıl önce Şikayet Et
    Bölgede müslümanı müslümana kırdırmak istiyorlar. Akıllı olalım oyunlarını başlarına yıkalım
    Cevapla
  • Hızır İlyas HASTA 2 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'nin bölünmesini İran Suriye ve Rusya istiyor. Onların hedefinde Türkiye'yi bölmek var. ABD,nin taşeronu kuklası olanlara nasıl guvenelim.
    Cevapla
  • Uzman Türkler 2 yıl önce Şikayet Et
    İran+Türkiye+ırak+Suriye+Azerbaycan 5,li işbirliği ve dostluk anlaşması imzalayabilir,, Ancak bölgede Terör Devletine göz yumanlar, birgün yılanın kendisine soktuğunda iş işten geçmiş olacaktır. İran'ın ABD ile en zor günlerinde Türkiye tam destekledi ve yanında oldu. İran Ermenistan ve PKK,ya kollarını sonuna kadar açıyor. Nankörlük,ten çok zararlar görürler
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    15 temmuz günü Türkiye için ilk kim destek çıkmış sanıyorsun İran.
    Cevapla
  • Başkan 2 yıl önce Şikayet Et
    İran Azerbeycanın arkasında Türkiye'nin varlığını bilmese çoktan saldırırdı.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Alakası yok. Bölgede yaşanacak her savaşın kimin ekmeğine yağ sürer onu bilip öyle hareket ediyorlar. Azerbaycan israil ile ilişkilerine mesafe koymadıkça daha çok gerginlik olur.
    Cevapla
  • Tural 2 yıl önce Şikayet Et
    E tabiki ogle. 1 ci karabag savasindada turkiye Azerbaycana destek oldugundan dolayi iran korkup bize yardimlar yapdi. Aksi taktirde turkiyeden sopa yiyecegini dusunmusdur. Ama dur 1 dakka. Senaryo aksine degilmiydi? Ermenistana yapiliyordu yardim turkiye sinirlarindan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı