Türkiye'den Nijer ve Mali'ye taziye mesajı

Dışişleri Bakanlığı, Nijer ve Mali'de düzenlenen terör saldırılarında yaşamını yitirenler için taziye mesajı yayımladı.

Türkiye'den Nijer ve Mali'ye taziye mesajı
Türkiye'den Nijer ve Mali'ye taziye mesajı
GİRİŞ 05.12.2021 23:21 GÜNCELLEME 05.12.2021 23:22

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Nijer'in Mali sınırındaki Tera/Tillaberi bölgesindeki G5 Sahel Ortak Gücüne ayrılan üsse düzenlenen terör saldırısında 29 Nijer güvenlik gücü mensubunun hayatını kaybetmesinin derin üzüntüyle öğrenildiği bildirildi.

Açıklamada "Bu menfur terör eylemini şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden askerlerin aileleri ile dost ve kardeş Nijer halkı ve Hükümetine içten taziyelerimizi sunuyoruz." ifadesi kullanıldı.

Nijer basını gün içinde Tillaberi bölgesindeki Tera mevkisinde bulunan G5 Sahel Gücünün karargahına dün kimliği belirsiz silahlı kişilerce saldırı düzenlendiğini duyurmuştu.

Saldırıda, ilk belirlemelere göre 29 asker yaşamını yitirmiş, çıkan çatışmada ise 79 terörist öldürülmüştü.

Mali’de yolcu otobüsü hedef alınmıştı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada Bandiagara bölgesinde dün bir yolcu otobüsüne gerçekleştirilen terör saldırısında 30’u aşkın kişinin hayatını kaybetmesinin ve 18 kişinin yaralanmasının derin üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Açıklamada "Bu menfur terör eylemini şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ile dost ve kardeş Mali halkı ve hükümetine içten taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifa diliyoruz." ifadesi kullanıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak