Türkiye'yi yakından ilgilendiren gelişme! İsrail harekete geçti

İsrail, Akdeniz’deki Yunan hava sahasında İran’a yönelik saldırı senaryosu içeren bir tatbikata hazırlanıyor. İran’ın nükleer tesislerine dönük saldırı senaryosu içeren tatbikat İsrail’in en büyük tatbikatlarından biri olacak.

Türkiye'yi yakından ilgilendiren gelişme! İsrail harekete geçti
Türkiye'yi yakından ilgilendiren gelişme! İsrail harekete geçti
GİRİŞ 10.12.2021 07:10 GÜNCELLEME 10.12.2021 07:13
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

İşgalci İsrail güçlerinin, 2022 baharında Akdeniz’de Yunanistan hava sahasında İran’a saldırı tatbikatı gerçekleştireceği ortaya çıktı.

Times of Israel’in askeri raporlara dayandırdığı haberine göre, İsrail ordusu, İran’ın nükleer tesislerine dönük olası saldırı senaryosu kapsamında, tarihinin en büyük askeri tatbikatlarından birini düzenleyecek.

İRAN'A KARŞI SALDIRI PROVASI YAPILACAK

Raporda tatbikata, onlarca F-35, F-16 ve F-15 jetlerinin yanı sıra Gulfstream G550 casus uçaklarının ve yakıt ikmal uçaklarının da katılacağı ifade edildi. Uçakların, İran’ın nükleer tesislerine karşı bir saldırıda, seyahat etmesi gereken mesafeyi (bin kilometreden fazla) simüle etmek için tatbikatı Akdeniz açıklarında gerçekleştireceği belirtildi.

YUNANİSTAN İSRAİLLE TATBİKATLARI ARTIRDI

Söz konusu bölgenin Yunanistan hava sahasına giren alanlara denk geldiği kaydediliyor. İsrail hava kuvvetleri, geçtiğimiz günlerde Yunanistan ile Güney Kıbrıs semalarında askeri tatbikat gerçekleştirmişti. Yunanistan ve İsrail son yıllarda askeri anlamda işbirliğini, düzenledikleri ortak tatbikatlarla arttırdı.İsrail ordusunun, G. Kıbrıs ve Yunanistan’ın dağlık bölgelerini İran’ın topoğrafyasına benzediği için özellikle tercih ettiği kaydediliyor. Öte yandan Reuters İsrail’in tatbikata katılması için ABD ile görüştüğünü kaydetti.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 68
  • Muhittin Aksoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Tiyotro oynuyorlar inanmayin Ortadoguyu kana bulayan bi iki ülke bizat kendileridir Iran ve Israil iki ülkenin arasin da gizli anlasmalar var bu iki ülke islam düsmani.
    Cevapla
  • SERDAR 2 yıl önce Şikayet Et
    Umarım hem sen hem İran dünya coğrafyasından silinirde insanlık rahat bir nefes alır.
    Cevapla
  • hasoli 2 yıl önce Şikayet Et
    lan iran gel turklerle herkonuda anlas cunku icinde birsuru turk var mec bursun biryerde turkiyeyle itifaka bu vesileyle gidip suriyede mazlum kani dik mekten eset iti sirf senin inancini tasiyordiye on desteginincek bak bakalim kimse sana biseyyapa bilirmi rusyanin elini op mekten vaz gec adamlar esdort yuzleri kilitledi birini kullanamadin akilli ol
    Cevapla
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrail iran a ulaşabilmek için Suriye Irak hava sahasını kullanmak zorunda Suud hava sahasını kullanırsa saldırıyı suudlar gerçekleştirmiş olur ki buna cesaret edemez mbs - ırak üzerinde de yakıt ikmali yapılmalı - yani bu durum ırakta büyük tepkiler üretebilir - iran ın elinde s 300 ler var ama rus sistemleri yetersiz kalacaktır
    Cevapla
  • ابوبكر 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu uçakların yok edilmesi için bir siha ve bir tiha yeter bence......
    Cevapla
  • Veli 2 yıl önce Şikayet Et
    Cahillik böyle bir şey
    Cevapla
  • Kesin yeter 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir tanecik yeter bence de
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki