Yeni Zelandalı adam bir günde 10 doz koronavirüs aşısı yaptırdı!

Başkalarının ismini kullanarak farklı aşı merkezlerine giden Yeni Zelandalı bir adam, kendine bir günde 10 doz koronavirüs aşısı uygulattı.

Yeni Zelandalı adam bir günde 10 doz koronavirüs aşısı yaptırdı!
Yeni Zelandalı adam bir günde 10 doz koronavirüs aşısı yaptırdı!
GİRİŞ 12.12.2021 11:19 GÜNCELLEME 12.12.2021 11:19
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Koronavirüsle mücadelede aşılama kampanyaları sürüyor. Aşıların yararı ve zararı tartışma konusu olmaya devam ederken, Yeni Zelanda'da şaşırtan bir gelişme yaşandı. Ülkede birkaç aşı merkezini ziyaret eden bir kişi, farklı isimlerle farklı aşı merkezlerinde 10 kez koronavirüs aşısı yaptırdı.

BİR GÜNDE 10 DOZ

Söz konusu adamın, bir gün içinde 10 doz koronavirüs aşısı olduğu ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı, olayı incelemek için harekete geçti.

Yeni Zelanda basınından Stuff'ta yer alan haberde, Bakanlığın durumun farkında olduğu belirtildi. "Bu konuyu çok ciddiye alıyoruz ve endişeliyiz. Kurumlarla çalışıyoruz." denildi.

SAHTE İSİMLERLE AŞI YAPTIRDI

Konuyla ilgili yapılan açıklamanın devamında, "Önerilenden daha fazla aşı dozu almış birini tanıyorsanız, onların mümkün olan en kısa sürede klinik tavsiye almaları gerekiyor." ifadesi kullanıldı.

FAZLA AŞI KORUMAYI ETKİLEMİYOR

Aşı uzmanı Helen Petousis-Harris, bir günde 10 doz aşı yaptıran kişinin, güçlü bağışıklıktan dolayı halsiz hissedebileceğini belirtirken, Auckland Üniversitesi Profesörü Nikki Turner ise, yapılan uygulamayı eleştirerek bir günde bu kadar çok aşı almanın güvenliğine dair hiçbir verinin bulunmadığını söyledi.

Turner, "Kullanmakta olduğumuz Comirnaty aşısı, iyi bir bağışıklık tepkisi vermek için doğru miktarın ne olduğunu belirleyen erken klinik verilere dayanarak tasarlanmıştır. Birinin bu miktarda aşıyla ne gibi yan etkilere sahip olacağına dair hiçbir kanıtımız yok." dedi.

YORUMLAR 5
  • memo can 2 yıl önce Şikayet Et
    geberseydi bari
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabi yersen...
    Cevapla
  • Alp 2 yıl önce Şikayet Et
    Hakkımı bu adama bağışlıyorum adımı kullanıp aşı yapsın
    Cevapla
  • Kızıldereli 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamda akıl fıçkırıyor.
    Cevapla
  • zort 2 yıl önce Şikayet Et
    birkaç tanede turkovak yaptıralım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi