Yemenli uzmanlar: "2022 daha kötü geçebilir"

Uzun yıllardır savaşın hüküm sürdüğü Yemen'de, uzmanlar siyasi ve ekonomik göstergeler ışığında 2022 yılının bir önceki yıldan daha kötü geçeceğini düşünüyor.

Yemenli uzmanlar: "2022 daha kötü geçebilir"
Yemenli uzmanlar: "2022 daha kötü geçebilir"
GİRİŞ 02.01.2022 14:54 GÜNCELLEME 02.01.2022 14:54

Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon tarafından desteklenen meşru yönetime bağlı güçler ile İran destekli Husiler arasında yıllardır süren çatışmalar bu yıl Marib ilinde yoğunlaştı.

Savaşın sona ereceği yönünde herhangi bir umut ışığı görülemeyen Yemen'de siyasi arenada diyalog masasına oturulması için sürdürülen diplomatik çabalar ve uluslararası hamleler de başarısız oldu.

Ülkede Riyad Anlaşması'na göre yeni bir hükümetin kurulmasıyla da çözülemeyen taraflar arasındaki anlaşmazlığın devam etmesiyle işler daha da karmaşık bir hal aldı.

Suudi Arabistan, Husilere ait 3 İHA'yı imha ettiSuudi Arabistan, Husilere ait 3 İHA'yı imha etti

Yemen'de 130 bin göçmen insani yardıma muhtaçYemen'de 130 bin göçmen insani yardıma muhtaç

Suudi Arabistan'ın son hamlesi Türkiye'ye yarayabilirSuudi Arabistan'ın son hamlesi Türkiye'ye yarayabilir

Ülkede özellikle siyasi ve askeri alanlardaki olumsuz gidişat, önemli ölçüde gerilemiş durumdaki ekonomiye de yansıdı. Ekonomide kaynak kıtlığının devam etmesi, üretim mekanizmasının neredeyse işlemez oluşu, ulusal para biriminde ciddi değer kaybına ve ürün fiyatlarında artışa yol açtı.

Savaş hali, siyaset ve ekonominin yanı sıra iş fırsatlarının olmaması ve gıdaya ulaşım zorluğu, Yemenlilerin maruz kaldığı zorlukları katlayarak artırdı.

Ülkede 2014'ten bu yana devam eden iç savaş insani durumu daha da kötüleştirdi; can kayıplarının ve iç göçmenlerin sayısını iki katına çıkardı.

Yemenli uzmanlar, tüm bunlar göz önüne alındığında ve ufukta siyasi çözüm görünmemesi nedeniyle 2022'nin geçen yıldan daha kötü geçeceğini ifade ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi