Kuzey Işıkları Stockholm'de gökyüzünü yeşile boyadı

Kuzey Işıkları, yeryüzünün manyetik alanı ile Güneş'ten gelen yüklü parçacıkların etkileşimi sonucu ortaya çıkıyor. Kuzey Işıkları bu kez de İsveç'te gökyüzünü yeşile boyadı.

Kuzey Işıkları Stockholm'de gökyüzünü yeşile boyadı
Kuzey Işıkları Stockholm'de gökyüzünü yeşile boyadı
GİRİŞ 16.01.2022 11:03 GÜNCELLEME 16.01.2022 11:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kuzey Işıkları'nın renkli görüntüsü gökyüzünü aydınlattı.

İsveç'in başkenti Stockholm'de "Kuzey Işıkları" olarak adlandırılan doğa olayı gerçekleşti. Yeşil ışığın tonları sonsuz boşlukta dalgalandı.

DÜNYA'NIN MANYETİK ALANINDA ÇATLAK VE YIRTILMA

İsveç Örebro Astronomi Dairesi Başkanı Kjell Olauson, Dünya'nın manyetik alanında bir yırtılma ve çatlak meydana geldiğini ve bundan dolayı Kuzey Işıkları'nın güçlü şekilde gökyüzüne yansıdığını söyledi.

Son gelen raporları okuduğunda şaşkına döndüğünü aktaran Olauson, "Son raporlara göre Dünya'nın manyetik alanında bir yırtık oluştu. Esen sert rüzgarla birlikte Kuzey Avrupa'da görülebilen bir ışık dansına dönüştü" dedi.

Olauson, Dünya'nın manyetik alanının atmosferlerle birlikte Güneş'ten gelen radyasyonlu ışıklara karşı kalkan olduğunu da vurguladı.

Kuzey Işıkları'Nın büyüleyici görüntüsü.

ALMANYA VE POLONYA'DAN GÖRÜLMESİ BEKLENİYOR

Kuzey Işıkları'nın, önümüzdeki günlerde Almanya ve Polonya'dan da görülmesi bekleniyor. 

Kuzey Işıkları, yeryüzünün manyetik alanı ile Güneş'ten gelen yüklü parçacıkların etkileşimi sonucu ortaya çıkıyor.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Kul insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkesi uyarıyorum. Gök yüzündeki ışıklara rağbet etmeyin lütfen. Küfür insanları aldatmak için, köle etmek için gökyüzünde sahte Mehdi, Mesih gösterimi peşinde. Daha da kötüsü zalimler sapık bir sanal ilah uydurma peşindeler. Dünya kırılma noktasına doğru gidiyor gibi görünüyor . Küfürün zalim Firavun para saltanat kralları Kızıldeniz 'de boğulacak inşaAllah. Mehdi ve İsa aleyhisselam sanırım her an ortaya çıkabilir. Olaylar hızlanıyor. Birinci ikinci dünya savaşında yarım kalan hesaplara gebe dünya. Hakimiyet kayıtsız şartsız Allah'ındır cc.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz