İsrail Başbakanı Bennett ilk kez işgal altındaki Batı Şeria'ya gitti

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Filistin toprağı sayılan ancak İsrail işgali altında bulunan Batı Şeria'ya gitti.

İsrail Başbakanı Bennett ilk kez işgal altındaki Batı Şeria'ya gitti
İsrail Başbakanı Bennett ilk kez işgal altındaki Batı Şeria'ya gitti
GİRİŞ 18.05.2022 01:11 GÜNCELLEME 18.05.2022 01:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bennett, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail ordusuna bağlı birlikleri ziyaret ettiğini duyurdu.

Göreve geldiği 13 Haziran 2021'den beri ilk kez Batı Şeria'ya geçen Bennett, görüştüğü İsrail ordusuna bağlı özel kuvvetler tugayının, dün, İsrail tarafından aranan 18 kişiyi tutukladığını ve bir "terör saldırısını engellediğini" kaydetti.

Paylaşımında, Filistin toprağı Batı Şeria'yı İsrail'e ait varsayan Bennett, "İsrail hükümeti, orduya, polise ve sınır güvenlik güçlerine, Kudüs, Yahudiye ve Samarya (Batı Şeria) ve ülkenin geri kalanı dahil her yerde tam destek ve hareket özgürlüğü sağlıyor." ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı, "Teröristlere gece yataklarında ulaşmaya devam edeceğiz. İsrail sokaklarına çıkmalarına engel olacağız. Birlikte terörü yenene kadar durmayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Bennett'in ziyareti önceden duyurulmadı. İsrail Başbakanı Bennett, Filistin topraklarındaki yasa dışı Yahudi yerleşimlerine verdiği destekle biliniyor.

Filistin'den Bennett'in "ziyaretine" kınama

Öte yandan Filistin Dışişleri Bakanlığı, Bennett'in ziyaretini kınadı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "ziyaretin", "İsrail hükümetinin, Filistin Devleti topraklarındaki sömürgeci yerleşimlerin derinleştirilmesi ve genişletilmesine verdiği desteğin ayrılmaz bir parçası" olduğu ifade edildi.

İsrail Başbakanı'nın, Filistin toprağı sayılan Batı Şeria'yı ve yasa dışı yerleşimleri ziyaretinin uluslararası hukuka aykırı olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu 'ziyaret', İsrail'in sahadaki gerginliği tırmandırma politikası ve Doğu Kudüs de dahil olmak üzere işgal altındaki Batı Şeria'nın kademeli olarak ilhakını örtbas etmek için şiddet döngüsünü kullanması kapsamına girmektedir."

Bakanlık, muhalefet lideri Binyamin Netanyahu'ya karşı elini güçlendirme çabası olarak yorumladığı Bennett'in ziyareti için, "Bedeli Filistinliler tarafından, yaşamları, toprakları, varlıkları ve bekası ile ödenecek olan; erken ve ilan edilmemiş bir İsrail seçim kampanyasının başlangıcıdır." ifadelerini kullandı.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden yaklaşık 500 binden fazla Yahudi yerleşimci, işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • mehmet007 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın adaleti işlemiyor köken olarak arap olmayan filistine türkiyeden başka sahip çıkmıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi