Yunanistan 6,5'lik depremle sarsıldı

Yunanistan'ın Mora yarımadasındaki 6.5'lik deprem meydana geldi. Turistlerin yoğun olduğu bölgede halkın panik içinde olduğu bildirilirken 1 kişinin de öldüğü haberi geldi.

Yunanistan 6,5'lik depremle sarsıldı
Yunanistan 6,5'lik depremle sarsıldı
GİRİŞ 08.06.2008 18:15 GÜNCELLEME 08.06.2008 18:15

Yunanistan'ın Mora yarımadasındaki Andravida kentinde saat 15.25'te meydana gelen depremRichter ölçeğine göre 6.5 büyüklüğünde ölçüldü.


Depremde 1 kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı bildirildi.


Depremin merkez üssünün Patras şehrinin 25 kilometre güneybatısındaki Andravida bölgesi olduğu açıklandı. İlk belirlemelere göre birçok binada, Patras-Atina karayolunun bazı kesimlerinde ve Andravida Havaalanı'nda çatlaklar meydana geldiği belirtilirken, depremde yaralanan 4 kişinin Andravida Hastanesi'ne kaldırıldığı açıklandı.


MEGA televizyonu da, bölgede bir evin çökmesiyle 1 kişinin öldüğünü duyurdu. Bölgede turist sayısının oldukça fazla olduğu ve halkın panik içinde olduğu belirtiliyor.


Basın-yayın organları, aynı bölgede en şiddetli sarsıntının 14 Temmuz 1993 tarihinde meydana geldiğini ve 5.5 büyüklüğünde olduğunu belirttiler.


Haberin İngilizce metni için bakınız

YORUMLAR 3
  • turk beyi 18 yıl önce Şikayet Et
    yunanistan. yunanistan ayakta kal daha Başkomutanlik meydan meydan muharebesi 2 yapacaz.
    Cevapla
  • MEHMET AKİF GÜLTEKİN 18 yıl önce Şikayet Et
    komşu yunanistan. neden bizim basınımızda sadece yunanistana komşu denilmekte anlamış değilim.Irak,iran,suriye,ermenistan vs. ile ilgili haberlerde komşu tanımı neden kullanılmıyor çok ilginç???
    Cevapla
  • MEHMET AKİF GÜLTEKİN 18 yıl önce Şikayet Et
    komuşu mu?.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Türkiye ve Suriye imza noktasında!
Küresel harekete büyük destek: Sıfır Atık Festivali 1 milyondan fazla kişiyi ağırladı!