Erdoğan'ı hedef alan bildiri: Türk ordusunu durdurmalıyız

Fransa'da Türkiye'yi hedef alan 102 parlamenter, yayımladıkları ortak bildiride; Türkiye'nin olası Suriye operasyonuna karşı durulması çağrısında bulunarak, "Erdoğan'ın savaş çılgınlığına karşı çıkılmalı" denildi.

GİRİŞ 01.08.2022 10:00 GÜNCELLEME 01.08.2022 10:12
Bu Habere 315 Yorum Yapılmış

Avrupa'nın Türkiye düşmanlığı ve PKK sempatizanlığı devam ediyor. Fransa'da Türkiye'nin olası Suriye Operasyonu'na karşı çıkan vekiller bir bildiri yayımladı.

"Erdoğan'ın savaş çılgınlığına karşı çıkılmalı" başlıklı bildiride senatörler, Türk hükümetinin, "Ukrayna savaşı ile NATO'da merkez rolünü oynama stütüsünden faydalanarak Suriye'nin kuzeyindeki saldırıları yoğunlaştırmak için Atlantik İttifakı'nın onayını elde etmeye çalıştığını" ifade etti.

"Batılı ülkeler Türk ordusunu durdurmalı" çağrısında bulunan bildiride "Kürt müttefiklerimize (PKK/PYD) bir kez daha saldırılmasına izin veremeyiz ve vermemeliyiz" ifadeleri kullanıldı.

Bildiriye imza atan parlamenterlerin isim ve siyasi partileri

Le Journal du Dimanche gazetesinde yayınlanan bildiride yer alan ifadeler şöyle:

"Suriye'nin kuzey ve doğusunda özerk yönetim tarafından kontrol edilen bölgelerde savaşın neden olduğu korkunç koşullara rağmen Kürt, Arap, Asuri-Keldani, Ermeni ve tüm etnik halklar bir arada yaşamakta ve kendilerini demokratik, feminist ve ekolojik bir sistem içinde örgütlemeye çalışıyor ve diyalog içinde barışı inşa etmek için mücadele ediyorlar.

Batılı ülkeler artık Türk ordusu tarafından işlenen ihlalleri görmezden gelmemelidir. Kürt savaşçılarının DEAŞ'e karşı mücadeledeki kararlılığı tüm uluslararası toplum tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Ancak bugün unutulmuş görünüyorlar. Kürt müttefiklerimize bir kez daha saldırılmasına izin veremeyiz ve vermemeliyiz."

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 315
  • Tekirdağ lı 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriye bitsin sıra sizde. Orayı bı güven altına alalım batıya doğru Yunanistan ile başlarız inşallah. Vatikan da cuma namazı kılana kadar devam inşallah
    Cevapla
  • Dadaloğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk ordusu hepimizin karıştırıp çorba yapmaya çalışmayın.Ordu ayrı siyaset ayrı.Hepsine eşit sevgi beklemeyin bizden.
    Cevapla
  • Selim 06 1 yıl önce Şikayet Et
    Birde şu millet ittifaki bunlara yalakalık yapmasa bak ozaman ne olur kimse önümüzde duramaz
    Cevapla
  • Selim 06 1 yıl önce Şikayet Et
    He he it ürür kerven yürür
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılışdar kurtarır sizi merak etmeyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...