Güney Kore: Kuzey Kore iki seyir füzesi fırlattı

Güney Kore askeri kaynakları, Kuzey Kore'nin Onchon County'nin batı kıyılarından iki seyir füzesi fırlattığını açıkladı.

Güney Kore: Kuzey Kore iki seyir füzesi fırlattı
Güney Kore: Kuzey Kore iki seyir füzesi fırlattı
GİRİŞ 17.08.2022 10:06 GÜNCELLEME 17.08.2022 10:06

Güney Kore, Kuzey Kore'nin iki seyir füzesi fırlattığını duyurdu. Güney Kore ve ABD askeri yetkililerinin uçuş mesafesi gibi ayrıntılar hakkında analizler yaptığı da belirtildi. Kuzey Kore, dün Seul ve Washington yönetimlerinin 22 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceği "Ulchi Özgürlük Kalkanı" tatbikatı için ön hazırlık yapmasının hemen ardından fırlattığı füzelerle dikkat çekti.

Güney Kore ve ABD'den Kuzey Kore'yi işgal provasıGüney Kore ve ABD'den Kuzey Kore'yi işgal provası

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, görevindeki 100. gün olması nedeniyle düzenlediği basın toplantısında nükleer silah geliştirmeyi sona erdirmesi ve nükleer silahlardan arınmaya başlaması halinde Kuzey Kore'ye aşamalı olarak ekonomik yardım sağlamaya istekli olduklarını yineledi.

ABD Savunma Bakanlığı, ABD'nin Güney Kore ve Japonya donanmalarıyla 8-14 Ağustos tarihleri arasında Hawaii kıyılarında Kuzey Kore'ye karşı füze uyarı ve balistik füze arama-izleme tatbikatlarına katıldığını, üç taraflı iş birliğinin ilerletilmesinin hedeflendiğini kaydetmişti.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş!.."
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!