Güney Kore ve ABD'den Kuzey Kore'yi işgal provası

Rusya ile Kuzey Kore ikili ilişkileri geliştirmek için adım atarken, Güney Kore ile ABD ortak tatbikata hazırlanıyor. Gelecek hafta başlayacak olan son yıllardaki en büyük ortak askeri eğitim tatbikatının, tansiyonu yükseltmesi kaçınılmaz.

Güney Kore ve ABD'den Kuzey Kore'yi işgal provası
Güney Kore ve ABD'den Kuzey Kore'yi işgal provası
GİRİŞ 16.08.2022 12:43 GÜNCELLEME 16.08.2022 12:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya Ukrayna Savaşı devam ederken, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyareti sonrası başlayan ABD-Çin gerilimine yeni bir kriz daha ekleniyor. Güney Kore ile ABD'nin önümüzdeki hafta düzenleyeceği askeri tatbikat Kuzey Kore için işgal provası anlamını taşıyor. Güney Kore ordusu Ulchi Özgürlük Kalkanı adı verilen müttefiklerin yaz tatbikatının 22 Ağustos-1 Eylül döneminde gerçekleştirileceğini duyurdu. Tatbikatta, savaş uçakları, deniz zırhlıları, tankların yanı sıra binlerce asker yer alacak. İlk 4 gününde sivil savunma eğitiminin verileceği tatbikatta, ortak saldırı ve cepheye ikmal eğitimleri yapılacak.

YENİ NESİL SİLAHLAR KULLANILACAK

İnsansız hava araçları ve yeni nesil savaş teknolojilerinin kullanımı da eğitim başlıkları arasında yer alırken, liman, havaalanları ve sanayi bölgelerine yönelik saldırılarda asker sivil destekli savunma eğitimleri de verilecek.

Putin'den Kim Jong-un'a mektup: İş birliği mesajıPutin'den Kim Jong-un'a mektup: İş birliği mesajı

Kuzey Kore'den nükleer mesaj: Ateşe körükle gitmemeyi tavsiye ediyoruzKuzey Kore'den nükleer mesaj: Ateşe körükle gitmemeyi tavsiye ediyoruz

KUZEY KORE'NİN TEPKİ VERMESİ MUHTEMEL

ABD Savunma Bakanlığı, ABD, Güney Kore ve Japon donanmalarının 8-14 Ağustos'ta Hawaii kıyılarında füze uyarı, balistik füze arama ve izleme tatbikatlarına katıldığını, bunun üç taraflı iş birliğini ilerletmeyi amaçladığını açıkladı. Güney Kore ve ABD, Ulchi Özgürlük Kalkanı tatbikatını savunma talimi olarak nitelendirse de Kuzey Kore'nin müttefik güçlerce yapılan her tatbikatı "işgal provası" ve nükleer silahlardan caydırma girişimi olarak değerlendirdiği gerekçesiyle tatbikata tepki göstereceği kaydediliyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ

ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin ve Güney Koreli mevkidaşı Lee Jong-sup, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un tehditlerinin ardından temmuzda yaptıkları açıklamada, müttefiklerin caydırıcı duruşunu güçlendirme ve 2022'nin ikinci yarısında ortak askeri tatbikatı genişletme konusunda anlaştıklarını duyurmuştu. Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılmasına yönelik diyalog, 2019'da Hanoi'de gerçekleştirilen son görüşmenin ardından durmuştu. Kuzey Kore, bu yıl yeni füze denemeleri yapmaya başlamıştı. Pyongyang'ın bilinen 7'nci nükleer denemesinin hazırlıklarını tamamladığına dair bilgiler de gelen haberler arasında.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • ErenDerdiçok 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğri oturup doğru konuşalım böyle olası bir tatbikat ortamı dahada gereceği kesin ileri süreçte olumsuz neticeleri ümitediyorum olmaz tatbikatın amacı hedefi başka bir ülkeyi işgal provası ise hedef ülkeye kendini savunma hakkınıda meşrukılacak hamle olacaktır tarafların dikkatli davranması gerekli olası nükleer savaş hem o coğrafya hemde dünyamız için felaket getirecektir adeta fitili ateşler bu olası işgal tatbikatı.
    Cevapla
  • sait dbakır 1 yıl önce Şikayet Et
    sizi gidi kafir abd hemen biri bir şey yaptımı işgale kalkşıyorsunz allah kahr etsin sizi ab abd gavurları kendinizden başka kimseye yaşam hakı tanımazsnz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sivas'ta geceye damga vuran penaltı: F.Bahçe ligin dışına itilmiştir
Almanya Cumhurbaşkanı, soykırımcı İsrail'e desteği nedeniyle İstanbul'da protesto edildi