Blinken'dan Ukrayna'ya sürpriz ziyaret

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Öte yandan ABD, Ukrayna'ya 675 milyon dolarlık yeni askeri yardım paketi açıkladı.

Blinken'dan Ukrayna'ya sürpriz ziyaret
Blinken'dan Ukrayna'ya sürpriz ziyaret
GİRİŞ 08.09.2022 15:58 GÜNCELLEME 08.09.2022 16:00
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Devlet Başkanı Joe Biden'ın "Rusya tarafından tehdit edilen Ukrayna ve diğer Avrupa ülkeleri için 2 milyar dolardan fazla yeni askeri yardım" açıklamasının ardından Kiev'e sürpriz bir ziyaret düzenledi.

Blinken, Ukraynalı üst düzey yetkililerle yaptığı görüşmelerde, Biden yönetiminin Ukrayna'ya, NATO üyelerine ve "gelecekteki Rus saldırganlığının potansiyel olarak en çok risk altında olan" bölgesel güvenlik ortakları da dahil olmak üzere, 18 komşusuna 2 milyar dolarlık uzun vadeli dış askeri finansman sağlayacağını söyledi.

ABD'DEN UKRAYNA'YA YENİ YARDIM PAKETİ

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, bugün erken saatlerde Almanya'nın Ramstein kentinde düzenlenen bir konferansta, Ukrayna'ya 675 milyon dolarlık ağır silah, mühimmat ve zırhlı araç verileceğini söyledi. Söz konusu paket obüsler, topçu mühimmatları, Humveeler, zırhlı ambulanslar, tanksavar sistemleri ve daha fazlasını içeriyor. Austin, Ukrayna güçlerinin ülkenin güneyinde karşı saldırıya geçmesiyle birlikte "savaşın başka bir kilit noktada" olduğunu söyledi. Austin, "Şu anda savaş alanında, ortak çabalarımızın apaçık başarısını görüyoruz" dedi.

ÖNEMLİ: Bugün yapılan katkılarla birlikte, Ukrayna Rusya Savaşı başladıktan sonra ABD'den Ukrayna'ya yaptığı toplam yardım miktarı 15.2 milyar dolara ulaşmış oldu.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7
  • kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam Türkiye'ye gelmiyor, savaştaki bir ülkeye gidiyor. Yarın bir gün adalarda da boy gösterirse şaşmam.
    Cevapla
  • Doğrucu Davud 1 yıl önce Şikayet Et
    Ateşe bir kaç odun atmağa gitmiştir, veya ateşe benzin dökmeğe, katil hırsız alçak abd ve ingiltere !..
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    nasıl olsa doları siz basıyorsunuz dağıtın hemde bol bol.birgün gelecek bu dolarların hesabını veremiyeceksiniz.cebinde bir doları olan abd den 1 metre toprak alacaklı.
    Cevapla
  • Aliihsan 1 yıl önce Şikayet Et
    ellerinden geldiğinde savaşı uzatma peşindeler abd demek kan ve gözyaşı demektir
    Cevapla
  • Reisx 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar resmen Ukraynalıları parayla satın almış, paralı asker gibi kullanıyorlar. Şimdi de aynısını Yunanistan halkına yapmaya çalışıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu