Hindistan ve Avustralya 2. Elizabeth'in ölümü dolayısıyla ulusal yas ilan etti

Birleşik Krallık Kraliçesi 2. Elizabeth'in ölümü sebebiyle Hindistan ve Avustralya'da ulusal yas ilan edildi

Hindistan ve Avustralya 2. Elizabeth'in ölümü dolayısıyla ulusal yas ilan etti
Hindistan ve Avustralya 2. Elizabeth'in ölümü dolayısıyla ulusal yas ilan etti
GİRİŞ 11.09.2022 17:24 GÜNCELLEME 11.09.2022 17:24
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Hindistan İçişleri Bakanlığı, Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümü nedeniyle bugün ulusal yas ilan ettiğini açıkladı.

Tüm resmi binalarda bayrakların yarıya indirildiği Hindistan'da, Kraliçe'ye saygı göstergesi olarak tüm resmi eğlence organizasyonları iptal edildi.

Başbakan Narendra Modi, Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümü nedeniyle Kraliyet ailesi ve İngiltere halkına taziyelerini sunduğunu sosyal medya paylaşımında, Kraliçe'yi gözü pek biri olarak nitelemişti.

Avustralya'da parlamento oturumlarına ara verildi

Avustralya Başbakan Anthony Albanese, ABC News'e yaptığı açıklamada, Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümü dolayısıyla 22 Eylül'ün ulusal yas ilan edildiğini söyledi.

Albanese, 22 Eylül'ün insanların Kraliçe'ye olan saygılarını gösterebilmeleri için resmi tatil günü olacağını ifade etti.

Kraliçe'nin ölümü nedeniyle parlamento oturumlarına ara verildiğini anımsatan Albanese, bu oturumların daha sonra telafi edileceğini belirtti.

Ulusal yas gününün, 19 Eylül'de düzenlenecek cenaze törenine katılacağı öğrenilen Albanese'nin Avustralya'ya dönüşüne denk getirildiği düşünülüyor.

Birleşik Krallık Kraliçesi 2. Elizabeth, İskoçya'da tatilini geçirdiği Balmoral Kalesi'nde 8 Eylül'de hayatını kaybetmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Çanakkaleli M. 1 yıl önce Şikayet Et
    Avustralya'yı anladık da,Hintlilere ne oluyor. Kendilerini bulunmaz hint kumaşı zannediyorlar herhalde.Çünkü İnglizler hintli dokuma ustalarının parmaklarını kesip, bulunmaz hint kumaşı deyimini literatüre kazandırmışlar.Yani hintliler cellatlarına aşık olmuşlar...
    Cevapla
  • Gurbetçi biri 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben şu Avrupa'da Hindu lar kadar, kraldan çok kralcı takılan, Avrupalı ve Amerikalı ya yalakalık için kırk takla atan başka bir millet görmedim. Siyah Afrikalı bile Müslüman'ı ve Hıristiyanı ile bunlar dan daha onurlu. Biraz bunlarla yaşayın, birlik te çalışın anlarsınız.
    Cevapla
  • Ramiz 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP'lileri unutma
    Cevapla
  • Antep 2701 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlık tarihinin en sömürü ve sinsî ve fitneci milleti İngilizler, en acımasızı Yahudiler, barbari Sırp ve Ruslar, çok rahat kullanılan ermeni ve Farslar, duygusuzu Çinliler ve hintlilerdir.. Allahu Teâlâ, kıyameti İngilizlerin başında olduğu serseri ve azgın bir topluluğun başına geçireceğine dair eski kâdim bir bilgi duydum. İnşaallah öyle olur da, yüreğim soğur... Hani demokrasi,... Hâlâ bal gibi monarşi ve krallık Avrupa'da tek rejim... Neymiş efendim sembol imiş...Ne sembolü....Bize halifeliği Sultanlığı kaldıranlar neden krallara toz kondurmazlar...Yazzzıklar olsun bize...Yuh bize..Bu hale getirenlere.....
    Cevapla
  • Ahmet Aksoy 1 yıl önce Şikayet Et
    Sömürülmeye doyamadınız! Pakistan'da dahil.
    Cevapla
  • Hakkını alacak 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaaa kim kimlerle.
    Cevapla
  • Memo 1 yıl önce Şikayet Et
    hintliler celladına aşık mahkum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi