Yunan'dan sonra şimdi Rumlar, Türkiye'yi kışkırtıp Almanya'ya sığındılar!

AB'den sonra kendisinin de doğal gaz krizi yaşayacağını bilen Güney Kıbrıs Rum kesimi, Türkiye ile yaşanan doğal gaz anlaşmazlığının çözülmesi için Almanya'dan yardım istedi.

Yunan'dan sonra şimdi Rumlar, Türkiye'yi kışkırtıp Almanya'ya sığındılar!
Yunan'dan sonra şimdi Rumlar, Türkiye'yi kışkırtıp Almanya'ya sığındılar!
GİRİŞ 12.09.2022 07:02 GÜNCELLEME 12.09.2022 07:10
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Yunanistan'ın Türkiye ile yaşadığı her meseleden sonra uluslararası alanda yardım çağrısı ve şikayete koşmasının ardınan benzer bir hamle bu defa Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden geldi. AB'den sonra kendisinin de doğal gaz krizi yaşayacağını bilen Rus kesimi, Türkiye ile yaşana doğal gaz anlaşmazlığının çözülmesi için Almanya'dan yardım istedi.

Rusya-Ukrayna savaşında Rusya'ya tepki gösteren Avrupa ülkeleri, kara kışa hazırlanıyor. Rusya'nın vanaları kapatması üzerine doğal gaz krizi yaşayan ülkelerde bir dizi önemli alınmaya başladı.

Gaz krizine Avrupa Birliği (AB) üyelerinden sonra Güney Kıbrıs Rum Yönetimi de dahil oldu. Yunanistan'ın Türkiye meselelerini her fırsatta çözmek için AB ya da ABD'ye koşmasının ardından aynı eylemi bu defa da Rum yönetimi gerçekleştirdi.

Tükiye ile yaşanan doğal gaz anlaşmazlığını bir Alman gazetesine taşıyan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Meclis Başkanı Anna Demetriou, Almanya'dan yardım istedi.

Almanya'nın Türkiye ile ilişkilerinin iyi olduğunu ifade eden Demetriou, Almanya'nın bu durumu kullanarak Türkiye'yi iş birliğine davet etme zorunluluğu olduğunu dile getirdi.

ALMANYA, TÜRKİYE İLE İŞ BİRLİĞİ YAPARSA...

2027 yılından itibaren Güney Kıbrıs Rum Yönetimini'nin Avrupa'ya doğal gaz sevkiyatı yapması bekleniyor. Demetriou, Alman hükümetinin Türkiye ile iş birliği yapması halinde Almanya'ya çok daha çabuk gaz göndereceklerini dile getirdi.

Almanya'nın yardım ve desteği ile tarihin 2027'nin de önüne çekilebileceğini ifade eden Demetriou, Türkiye ile egemenlik sahaları çatışmalarının bu süreçte duruma engel olduğunu da ifade etti.

Türkiye ile Rum yönetimi arasında, Akdeniz'in doğusunda bulunan doğal gaz yatakları üzerindeki hakimiyet meselesi ile ilgili yıllardan beri görüş ayrılığı yaşanıyor.

Yunanistan da Türkiye ile ilgili meselelerinde sıklıkla uluslararası alanda şikayet ve yardıma başvuruyor. Son olarak Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimden bahseden Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'ten müttefik yarışı geldi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis artik emirver adalarimizi ayakbasalim
    Cevapla
  • Adalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yusuf Yusuf
    Cevapla
  • Safa kuzugüden 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğer doğalgaz da ruma yardım ederse Türkiye yazıklar olsun ondan sonrada ağlamayalım Rum şöyle yunan şöyle demesinler
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz bırakın almanı rumu yunanı bu kışı siz nasıl geçireceksiniz ona bakın, adamlar Ukrayna için ambargo uyguluyor Rusya'da buna karşılık gaz vermiyor, Buna ragmen enflasyon Avrupa'da düşük sen bu durumda olsan çoktan seni gömmüşlerdi.
    Cevapla
  • Halil 1 yıl önce Şikayet Et
    Git ozaman avrupuda yaşa gardaş
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Hepiniz bize muhtaç olacaksınız Erdoğana oy vermem diyenler açın gözünüzü reis ten başkası şu durumda yönetemez ülkeyi vatan için yanında olun
    Cevapla
  • Halil 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatan hainleri bu dönemde Reise oy vermez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!