Ermenistan'ın çaresizliği Yunan'ı tedirgin etti: Türkiye çok fazla koza sahip olacak

Karabağ'da son yaşanan çatışmalarda Ermenistan'ın Azerbaycan karşısında gösterdiği çaresizlik Yunanistan'ı tedirgin etti

Ermenistan'ın çaresizliği Yunan'ı tedirgin etti: Türkiye çok fazla koza sahip olacak
Ermenistan'ın çaresizliği Yunan'ı tedirgin etti: Türkiye çok fazla koza sahip olacak
GİRİŞ 20.09.2022 14:34 GÜNCELLEME 20.09.2022 14:35
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Ermenistan'ın etkisiz hale getirilmesinin Türkiye'yi Yunanistan için daha tehlikeli hale getireceğini yazan Yunan basını, bölgede rolünü güçlendiren Türkiye'nin çok fazla koza sahip olacağını belirterek Atina hükümetinin Ermenistan'a gerekli desteği vermesini istedi.

Ermenistan'ın son provokasyonları sonrası Azerbaycan'la boy ölçüşememesi Yunan basınını telaşa düşürdü.

Yunan basınında yayımlanan analiz yazısında "Türkiye, Orta Asya'da, Avrupa-Atlantik Batı'nın rekabetinden ve Avrasya devletlerinin Rusya ile yaklaşmakta olan kollektifleşmesinden yararlanarak bağımsız harekete ediyor" denildi.

Karabağ'daki Ermeni provokasyonunun perde arkası: 2 bin Rus askeri detayıKarabağ'daki Ermeni provokasyonunun perde arkası: 2 bin Rus askeri detayı

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Ermenistan'daABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Ermenistan'da

"TÜRKİYE ÇOK FAZLA KOZA SAHİP OLACAK"

Yazıda Türkiye'nin çoğunlukla Türkçe konuşan ülkelerin fiili lideri olduğundan bahsedilirken Orta ve Güney Asya'nın merkezinde Türkiye-Azerbaycan sisteminin yer aldığı ifade edildi. Ermenistan'ın yenilgiye uğratılmasının Türkiye ve Azerbaycan'ı güçlendireceği, Türkiye'ye bölgedeki diğer ülkeleri yörüngesine çekmek için ihtiyaç duyduğu prestij ve jeopolitik ağırlığı sağlayacağı belirtildi.

Jeopolitik olarak Ermenistan'ın etkisiz hale getirilmesinin Türkiye'nin Batı ile Doğu arasında denge kuran bağımsız bir aktör olarak rolünü daha da güçlendireceği vurgulandı.

"ERMENİSTAN'IN YALNIZ KALMASINA İZİN VERMEYİN"

Ortaya çıkan uluslararası sistemde rolünü güçlendiren Türkiye'nin çok fazla koza sahip olacağı belirtilen analiz yazısında, "Bu nedenle Yunanistan'ın savunması Ermenistan'dan başlıyor. Yunan diplomasisi Ermenistan'ı desteklemek için her türlü fırsatı kullanmalı. Ermenistan'ın zayıflığı Türkiye'yi Yunanistan için daha tehlikeli hale getiriyor. Sonuç olarak, Ermenistan'ı desteklemek, Yunanistan'ın tek ve bölünmez bir jeosistem içinde güvenliği ve jeopolitik işleyişi için gerekli bir adımdır" denildi.

 

KAYNAK: STAR.COM.TR
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 58
  • Yasar 1 yıl önce Şikayet Et
    Makedonya ile Türkiye sıkı fıkı olmalı yunanın yumuşak karnıda orası adını bile istemiyorlar kuzey diye ekleme yaptırttılar. Gerekirse eşantiyon 2 tane tb2 bayraktar versek yunan kudurur.
    Cevapla
  • Turgut 1 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan Ermenistan için neyse Türkiye'de Yunanistan için odur. Savaşi bastalatacak kadar cahil cesareti vardı ermenilerde. Aynısı Yunan'da da var.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan'ın Rusyaya kazdığı kuyu' nedeniyle Ermenistan'ı feda ettirmiş olabilirmi?
    Cevapla
  • Poyrazim59 1 yıl önce Şikayet Et
    Laaaa yorgo sen ilk baştan aç karnını doyur ondan sonra fazla konuşma otur oturduğun yerde O kadar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Korkunun ecele faydası yok be komşi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi