Kim Jong Un Japonya üzerinden balistik füze fırlattı!

Kuzey Kore, geliştirdiği nükleer silahları denemek için Japonya'ya füze atışında bulundu. 2017 yılından bu yana deneme füze atışı yapmayan Kuzey Kore'nin balistik füzesi Pasifik Okyanusuna düştü. Peki Kuzey Kore'nin balistik füze denemesinin nedenleri nedir?

Kim Jong Un Japonya üzerinden balistik füze fırlattı!
Kim Jong Un Japonya üzerinden balistik füze fırlattı!
GİRİŞ 05.10.2022 08:23 GÜNCELLEME 05.10.2022 08:24
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un'un uluslararası kuralları hiçe sayarak başka bir ülkeyi hedef göstererek balistik füze atışını denemesi tüm dünyadan tepki topladı. Kuzey Kore'nin sahip olduğu teknoloji ve silah gücünü muhtelif zamanlarda dünyaya deneme atışları ile göstermekte. Askeri uzmanlar, Kim Jong Un'un bu hamlesini nükleer gücünü başta Amerika olmak üzere tüm dünyaya kanıtlama peşinde olduğu görüşünde... 

Kuzey Kore Nükleer Füze Denemesi

Japonya, Kuzey Kore'nin doğrudan kendilerini hedef alarak bir nükleer silah denemesini gerçekleştirdiğini açıklamasının ardından bölgedeki vatandaşların sığınaklara geçmesini bildirdi. Balistik füze, doğrudan Japonya'yı hedef gösterse de füze, Pasifik Okyanusu açıklarına düştü. Deneme atışı ile Kuzey Kore'den hareket eden balistik füze, hedefi olan Japonya'yı da geçecek kadar uzun bir yol aldı. Askeri uzmanlar bu durumun tam da Kim Jong Un'un istediği bir başarı olduğunu ifade etmekte.

Balistik Füze Denemesinin Nedenleri

Kuzey Kore, Amerika ve Japonya tarafından tepkiler toplamaya devam ederken bu durumun uluslararası kurallara aykırı olduğunun altını çizmekte. Eski bir Güney Koreli deniz komutanı olan Profesör Dong Yup, 'Şaşırıyoruz çünkü Kuzey Kore teknolojisini hafife alıyoruz. Aslında Kuzey Kore kesinlikle askeri kapasitesini sandığımızdan daha hızlı geliştiriyor.' İfadeleri kullandı. 

Kuzey Kore, Amerika'yı yok edecek güçte nükleer silahlanma üzerine çalışmalarını sürdürerek ara ara sahip olduğu balistik silahları uluslararası sahalarda deneyerek gücünü başta rakipleri olmak üzere tüm dünyaya gösteriyor. Kuzey Kore, Güney'den ya da Amerika birleşik Devletleri'nden gelebilecek saldırılara karşı elini güçlendirmenin yanında sahip olduğu askeri başarılarla rakiplerinin saldırıları ihtimallerini en aza dönüştürme peşinde olduğunu yine Askeri ve Güvenlik uzmanı Prof. Dong-Yup Kim aktarmaktadır. 

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR 10
  • İklimdeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Ton ton kim jong Abd ye füze atmadan suikaste kurban gidebilir o yüzden cesaret edemez sadece show yapıyor.
    Cevapla
  • 543 1 yıl önce Şikayet Et
    kuzey koreyi destekliyorum abd natoya karşı etrafını sarar kuşatırsaz japonya güney koreden oda sıkıştığında sallar füzeleri gayet doğal hakkıdır kaldıki abd canı sıkıldığı zaman isstediği silahı denemesini yapıyor bu ne olacak peki kendisi dışındda biri deneme yaptımı hemen dünyayı ayağa kaldırıyor bu eşit şartlarda mücadele değildir alçaklıktır çekememezlik kıskançlıktır
    Cevapla
  • terimq 1 yıl önce Şikayet Et
    Deli meli değil.Abd egomanyasına karşı ve Abd karşısında caydırıcı olmak için bunu yapıyor.Çıkarcı iki yüzlü Abd nin bir sonucu bu.
    Cevapla
  • Asli gibi.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Delidir ne yapsa yeridir.. Anlamadigim kimse bu adama neden kafa tutamiyor..
    Cevapla
  • hmd 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD yi yok etsin de gerisi önemli değil, düşmanımın düşmanı dostumdur anlayışı her zaman geçerli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor