Zelenski'den dikkat çeken sabır çağrısı

"Ukrayna'nın bağımsızlığını savunduk ve Rusya bunu değiştiremez" diyen Zelenski, Ukrayna'yı özgürlüğüne götüren yolun zor bir sürecin olduğunu ve burada başarılı adımları atmak için herkese daha güçlü ve sabırlı olma çağrısında bulundu.

GİRİŞ 25.10.2022 08:24 GÜNCELLEME 25.10.2022 09:55
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Telegram hesabından yaptığı görüntülü paylaşımında, bugün, Rusya-Ukrayna arasında devam eden savaşta 8. ayın dolduğunu hatırlattı.

Rusya'nın ülkesine yönelik düzenlediği saldırılara rağmen Ukrayna'nın bağımsızlığını korudukları, Rus güçlerin aldığı toprakları geri almaya devam ettiklerini aktaran Zelenski bu ifadeleri kullandı:

"Devletimizin bağımsızlığını savunduk ve Rusya bunu değiştiremez. Ukrayna topraklarını adım adım özgürleştiriyoruz."

Herson, Harkiv, Donetsk, Luhansk, Zarporijya ile Kırım ve Ukrayna'nın tüm bölgelerin özgürlüğe kavuşturtması için mücadele sürdürdüklerini kaydeden Zelenski, "Zaman gelecek ve tüm Ukrayna özgür olacak" diye söyledi.

Rusya ile İran'ın bugün Batılı ülkelere karşı Ukrayna'yı asılsız ve gerçek olmayan bazı suçlamalarla şikayet etmeye çalıştıkları ama bunun başarısız olduğunu, aslında dünyanın artık Rusya'ya inanmadığını savunan Zelenski, "Rusya'da başarısızlık duygusu giderek güçleniyor" şeklinde konuştu.

Zelenski, Ukrayna'yı özgürlüğüne götüren yolun zor bir sürecin olduğunu ve burada başarılı adımları atmak için herkesi daha güçlü ve sabırlı olma çağrısında bulundu.

Bugün, İsrail'de faaliyet gösteren bir gazetenin düzenlediği ve demokrasi konulu bir programa video konferansıyla katıldığı ve yaptığı konuşmasında Rusya ile İran'ın "yakınlaşması" konuyu ele aldığını dile getiren Zelenski, "İsrail'i artık Ukrayna'yı destekleyen diğer demokratik ülkelere katılmaya çağırdım" diye söyledi.

Zelenski, bugün Ukrayna'ya yardım etmenin dünyada barışın sürdürülmesine önemli katkıyı sağlayabileceğine dikkat çekerek, "Ukrayna için barışı yeniden sağlamaya çalışan herkes, aynı zamanda dünyadaki diğer tüm halklar için barış ve güvenliğin mümkün olması için mücadele ediyor" ifadelerini kullandı.

Bugün ayrıca Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşun yıl dönümü olduğunu hatırlatan Zelenski, dünya gıda krizinin çözülmesi ve Ukraynalı esirlerin ülkeye geri gelmesi sürecine sağladığı katkılardan dolayı BM yönetimine teşekkür etti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    küresel kukla seni,senin yüzünde binlerce insan ölüyor kimi kandirmaya calisiyorsun senin o Asov askerler hitlerin sembolü dövme vucularda ne anlatmaya calisiyorsun, putin cok yaşa bu şeytanlarda kurtar !!!
    Cevapla
  • HAKAN 1 yıl önce Şikayet Et
    yakında ölecek bu kukla
    Cevapla
  • Ertan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki Natoya girince bağımsız olacaksın .Bak almanya bimem neyin korkusuna f35 uçaklarını tercih etti.Halbuki fransa ile avrupa birliğinin ortak üretim uçakları vardı.Ve fransa kızdı Almanyaya f35 aldın diye.Şimdi Almanya bağımsızmı.
    Cevapla
  • Ekrem 1 yıl önce Şikayet Et
    pis yahudi yaktın Ukrayna yı nere el atarsanız oradaki bütün insanlığı mahvediyor sunuz
    Cevapla
  • miço 1 yıl önce Şikayet Et
    şarlatan başında olunca ülkenin sonu bu olur buğün başımızda chp olsaydı halimiz aynı olurdu chp milli olamadı amerikan bağımlısı ve yönetilen partidir. yola RTE REİSLE DEVAM İNŞAALLAH
    Cevapla
DİĞER HABERLER
1. Lig'de kritik hafta! 9 maç aynı saatte! Süper Lig'e çıkacak ikinci takım...
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"