İngiltere'de okullarda eğitimin 4 güne düşürülmesi gündemde

İngiltere'de okullarda haftanın dört günü eğitim verilmesi tartışılıyor. Uygulamayı savunanlar giderek büyüyen enerji krizinde ciddi tasarruflar sağlanabileceğini öne sürüyor. Veliler ise "dört gün okul" düşüncesine tepki gösteriyor.

GİRİŞ 28.10.2022 02:05 GÜNCELLEME 28.10.2022 09:19
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Evden çalışma, uzaktan eğitim derken Avrupa'da okul ve iş yerlerinde geçen süreleri azaltma tartışmaları yaşanıyor. İzlanda'da geçen yıl haftada 4 gün okula gitme uygulaması başarılı olunca İngiltere'de aynı uygulamaya gidilmesi tartışması başladı.

HAFTADA 4 GÜN EĞİTİMLE ENERJİ TASARRUFU SAĞLANMASI ÖNGÖRÜLÜYOR

İngiltere Okul ve Kolej Liderleri Derneği, artan maliyetlere dikkati çekti. Ülkedeki okulların yarısından fazlasında işten çıkarmaların gündemde olduğu hatırlatılan Dernek açıklamasında, 630 okul yetkilisiyle görüşüldüğü, okulların yüzde 60'ının tasarruf amacıyla öğretim gün sayısını dörde indirilmesini desteklediği belirtildi.

VELİLERDEN ELEŞTİRİ

Dört gün okul uygulamasını destekleyenler, enerji fiyatlarındaki artışın okullara yılda 500 bin pounda varan yükler getirdiğine işaret etti ve 4 gün öğretimin enerji tasarrufuna da katkıda bulunacağını savundu.

Plana en şiddetli eleştiriler ise velilerden geliyor. Böyle bir kararın çocukların öğreniminde olumsuz sonuçları olabileceğini savunuyorlar.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 14
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet modern Avrupa sömüremeyince modernlik kalmıyo muş..Eğitimi bile kısıtlıyomuş düşürmüş modernizmi
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere çöküyor
    Cevapla
  • Burak 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde uyduruk dersleri yapmasalar 3 gün gitseler yeter
    Cevapla
  • ucrun 1 yıl önce Şikayet Et
    enerji, iklim bahane insanları evlerine kilitleyip, köleleştirme çalışmaları ki pandemi de bunun tatbikatı yapıldı.
    Cevapla
  • Alim 1 yıl önce Şikayet Et
    En zor durumda olan Türkiye halkı , 100 yıldır bu böyle . Cumhuriyet rejimi Türkiye'nin iplerini batıya verdiği günden beri bu halk büyük zorluklarla pencelesiyor
    Cevapla
  • Cumhuriyet 1 yıl önce Şikayet Et
    Biliyorum ki senin gibi gerici ve yobaz zihniyetlerin, cumhuriyet le, Atatürk'le ve laiklik le zoru var. Lakin başaramayacaksınız. Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez