Rusya'dan olası Esad-Erdoğan görüşmesine dair peş peşe açıklamalar

Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye rejimi lideri Beşar Esad arasında bir görüşme olması için çalıştıklarını söyledi. Bir açıklama da Kremlin'den geldi.

Rusya'dan olası Esad-Erdoğan görüşmesine dair peş peşe açıklamalar
Rusya'dan olası Esad-Erdoğan görüşmesine dair peş peşe açıklamalar
GİRİŞ 02.12.2022 14:02 GÜNCELLEME 03.12.2022 09:52
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Son dönemde Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü PKK/PYD/YPG/SDG'ye bir askeri operasyon hazırlığı gündemdeyken, Ankara-Şam ilişkileri ile ilgili dikkat çekici bir açıklama geldi.

Erdoğan'ın Esad açıklaması sonrası Rusya'dan Türkiye ve Suriye çıkışıErdoğan'ın Esad açıklaması sonrası Rusya'dan Türkiye ve Suriye çıkışı

Çavuşoğlu: Esad rejimiyle diyalog sağlanmalıÇavuşoğlu: Esad rejimiyle diyalog sağlanmalı

Erdoğan'dan Esad ve Mısır sorusuna yanıt: Haziran sonrası sil baştan yapabilirizErdoğan'dan Esad ve Mısır sorusuna yanıt: Haziran sonrası sil baştan yapabiliriz

Esad'dan Erdoğan'ın 'ebedi küslük olmaz' sözlerine olumlu cevapEsad'dan Erdoğan'ın "ebedi küslük olmaz" sözlerine olumlu cevap

Bahçeli'den Erdoğan'a Sisi desteği: Esad'la da görüşülmeliBahçeli'den Erdoğan'a Sisi desteği: Esad'la da görüşülmeli

Esad'dan Türkiye açıklaması! YPG sorusuna da dikkat çeken cevapEsad'dan Türkiye açıklaması! YPG sorusuna da dikkat çeken cevap

"ERDOĞAN VE ESAD'I BİR ARAYA GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentyev, Al Arabiya televizyona verdiği özel demeçte, Moskova'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye rejimi lideri Beşar Esad arasında bir görüşme olması için çalıştıklarını söyledi.

İki ülke arasında istihbarat servislerinin görüştüğüne vurgu yapan Lavrentyev, "Biz böyle bir görüşmenin (Erdoğan-Esad) faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentyev

NORMALLEŞMEYİ ENGELLEYEN İKİ ANA NOKTA

Lavrentyev göre, "Türkiye'nin Suriye'deki askeri varlığı" ve "Suriye muhalefetine verdiği destek", Türkiye ile Suriye arasındaki yakınlaşmayı olumsuz yönde etkileyen en önemli iki nokta.

KREMLİN: GÖRÜŞME OLURSA MEMNUNİYET DUYARIZ

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov da Erdoğan ile Esad'ın olası görüşmelerine ilişkin somut bir karar ya da eylemin şu an için bulunmadığını belirtti. Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in böyle bir görüşmeyi memnuniyetle karşılayacağını ve Rus tarafının buna katkıda bulunmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

REUTERS: ESAD, ERDOĞAN'LA GÖRÜŞME ÖNERİSİNİ REDDETTİ

Öte yandan, İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan Suriyeli kaynaklar, Esad'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme önerisini reddettiğini söyledi. Suriye'nin, dışişleri bakanları düzeyinde bir görüşme teklifini de reddettiği belirtildi.

Kaynaklardan ikisi, Ankara'nın 3,6 milyon Suriyeli sığınmacının bir kısmını ülkelerine göndermek istediği bir dönemde, böylesi bir buluşmanın Türkiye'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elini güçlendirebileceğini kaydetti.

Bir kaynak, "Neden Erdoğan’a bir zafer hediye edilsin ki? Seçimden önce yakınlaşma olmaz" dedi.

Ajansın konuştuğu bir diplomat ise, "Suriye somut bir adım olmadıkça böylesi bir görüşmeyi anlamsız buluyor ve talep edilen somut adım ise Türk askerlerinin ülkeden çekilmesi" diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 83
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İçimizdeki hainler savunma sanayisi ni geciktirmeselerdi şimdi Musul Kerkük alınmış hdpkk ortadan kalkmış olurdu. Rusya'nın yaptığı gibi bir operasyonla.
    Cevapla
  • ALİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan oğlanlarıyla İngiliz sapkınları heycanlanmışlar Suriyede bir çözüm ortaya çıkacak diye ön almak için kendi tetikçi haber kanallarına haber yaptuıryorlar Amerika gideceksin ne yapasan boş Rusyaya Ukrayna üzerinden jestler yapmaya kalksanda artık boş.Esad görüşme istememiş kim söyleyen bir yetkiliymiş peh hikayaye bak olduki böyle bir şey gerçekk değildir olsada bizim için daha iyi Ruslara diyeceğiz çekilin bakalım gördünüz adam uzlaşmaya yanaşmıyor deyip şama kadar dümdüz.
    Cevapla
  • Alparslan 1 yıl önce Şikayet Et
    hicbiride turkiyeyi istemez..bunlarin derdi isleri yumuşatmak. durmak yok yola devam....
    Cevapla
  • A.A.A 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriyenin icinde, Rusya neden PKK-YPG-PYD ve Amerikaya destek oluyor?? ilk önce Rusya, Türkiye ile beraber Terörist Devletleri (ABD, Fransa ve digerlerini) Suriyeden yok etmeli, daha Sonra 40 Km. Tampon Bölge olusturulmali... Bak o zaman, bütün problemler nasil cözülüyor.
    Cevapla
  • E.A 1 yıl önce Şikayet Et
    Ortadoğu Türk hakimiyeti altına girmedikçe oradaki savaş bitmez kan durmaz zararı da hep masum müslümanlar görür.. Türkün olmadığı yerde abd rusya fransa ingiltere vs. gevurlar gelir kiymetli değeri olan petrol maden altin vb. seylerin üzerine çöker çöktüde.. Korkak müslümanlar sadece izler.. Deccalı beklemeye gerek yok.. Deccal abd ve batıdan geldi müslümanlari birbirine kırdırıyor.. Artık zalimle savaş vaktidir.. Rabbim ordumuzu her daim muzaffer eylesin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı