Japonya'da şaşırtan anket sonucu... Halkın yüzde 65'i savunma için vergi artışına karşı

Japonya'da yapılan bir araştırma, halkın yaklaşık yüzde 65'inin, savunma harcamalarının finansmanı için vergilerin artırılması yönündeki hükümet politikasına karşı olduğunu ortaya koydu.

Japonya'da şaşırtan anket sonucu... Halkın yüzde 65'i savunma için vergi artışına karşı
Japonya'da şaşırtan anket sonucu... Halkın yüzde 65'i savunma için vergi artışına karşı
GİRİŞ 19.12.2022 10:00 GÜNCELLEME 19.12.2022 10:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Resmi Kyodo ajansı, hafta sonu Başbakan Kişida Fumio hükümetinin, ulusal savunma harcamalarını finanse etmek amacıyla vergi artırımı programının kamuoyundaki yansımalarını araştırdı.

2 bin 700'ü aşkın kişinin yer aldığı araştırmada, katılımcıların yüzde 64,9'u savunma harcamalarının finanse edilmesi için vergilerin artırılması politikasına karşı olduğunu belirtti.

Araştırmada, hükümetin geçen hafta içi açıkladığı yeni güvenlik stratejisinde Japonya'ya acil durumda "düşman üslerinin vurulmasını sağlayacak karşı saldırı kapasitesine" bakışları soruldu. Katılımcıların yüzde 50,3'ü yeni açıklanan stratejiyi onayladığını ifade etti.

Diğer yandan, katılımcıların yüzde 61'i ise yeni strateji kapsamında Japonya'ya "karşı saldırı kapasitesi" kazandırılmasının, komşu ülkelerle tansiyonu yükseltebileceğini savundu.

Kişida Fumio hükümetine yönelik kamuoyu desteği yüzde 33,1'de kaldı. Bu oran, Kişida'nın başbakanlık görevine geldiği Ekim 2021 sonrası en düşük kamuoyu desteği olarak kayda geçti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • erbat 1 yıl önce Şikayet Et
    dünyada silaha harcanan para 10 dünya daha besler abd ve ab nin silah satan ülkeleri rahatı icin milyar larca insan ac geziyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi