Japonya'dan Afrika Birliği'ne G-20 için tam destek

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, 55 üyeli Afrika Birliği'nin (AfB), G-20'ye daimi üye olmasını desteklediklerini açıkladı. japonya ayrıca birliğe 15,4 milyar yen (113 milyon dolar) hibe yardımı taahhüt etti.

Japonya'dan Afrika Birliği'ne G-20 için tam destek
Japonya'dan Afrika Birliği'ne G-20 için tam destek
GİRİŞ 19.12.2022 17:23 GÜNCELLEME 19.12.2022 17:37

Kişida, başkent Tokyo'yu ziyaret eden Senegal Cumhurbaşkanı ve AfB Dönem Başkanı Macky Sall ile görüştü.

Japon hükümetinin açıklamasına göre, Kişida ve Sall görüşmede, Senegal'deki petrol ve gaz projelerinde iki ülkenin ortak çalışmasına yönelik fikir birliğine vardı.

Kişida, ülkesinin, Senegal'in eğitim sektörüne düşük faizli 10 milyar yene (73,5 milyon dolar) kadar kredi ile balık ürünleri sektörüne 15,4 milyar yen (113 milyon dolar) hibe yardımı taahhüt ettiğini bildirdi.

Ortak basın toplantısında Kişida, ülkesinin, 55 üyeli AfB'nin G-20'ye daimi üye olmasına destek verdiğini söyledi.

Kişida, "Afrika ülkelerinin son yıllarda uluslararası toplumda büyüyen rolü ışığında Japonya, Afrika ile bağlarını güçlendirmek istiyor." dedi

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’
Türkiye'nin kuruyemiş haritası belli oldu! İşte en çok tüketilenler...