Almanya'dan Türkiye'nin arabulucu yönüne övgü: Erdoğan'ın diplomasi çabası önemli

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Almanya'da hükümetin büyük kanadını oluşturan Sosyal Demokrat Parti'den (SPD) Erdoğan'ın arabuluculuk çabasına övgü geldi.

Almanya'dan Türkiye'nin arabulucu yönüne övgü: Erdoğan'ın diplomasi çabası önemli
Almanya'dan Türkiye'nin arabulucu yönüne övgü: Erdoğan'ın diplomasi çabası önemli
GİRİŞ 02.02.2023 14:29 GÜNCELLEME 02.02.2023 14:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş birinci yılını doldururken, Türkiye'nin krizin sonlanmasına ve bölgesel istikrarın sağlanmasına dönük adımları dünya basınında gündem olmaya devam ediyor.

Son olarak Almanya’dan Türkiye’nin Ukrayna-Rusya savaşındaki arabuluculuk çalışmalarına ilişkin bir yorum geldi.

SPD Federal Meclis Grup Başkanı Rolf Mützenich, Alman gazetesi Frankfurter Rundschau'ya verdiği röportajda Ukrayna ve Rusya savaşında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM’nin arabuluculuk çalışmalarının çok önemli olduğunu söyledi.

Ukrayna ve Rusya savaşında barışın henüz uzakta olduğunu söyleyen Mützenich, savaşın nasıl sona ereceği ve ateşkesin nasıl sağlanacağının merak edildiğini ancak mevcut koşullar göze alındığında bunun hala çok uzakta olduğunu söyledi.

MOSKOVA BARIŞ İSTEMİYOR

“Barış ne kadar uzakta?” sorusuna “Moskova henüz ateşkes ve barış istemiyor” şeklinde yanıt veren Mützenich, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres’in diplomasi çabalarının önemli olduğunu kaydetti:

TÜRKİYE'NİN ÇALIŞMALARI ÖNEMLİ

“Moskova şu anda ateşkes de istemiyor barış da. Ama buna rağmen Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ve uluslararası organizasyonların devreye girerek diplomatik yollardan tahıl ürünlerinin sevkiyatını, tutukluların takasını ve nükleer santralların korunmasını gerçekleştirmeleri çok önemlidir. Bu yolda kararlı bir şekilde devam etmeliyiz. Diplomasi sözcüğünü ağzıma aldığımda bazen gösterilen reaksiyonlara çok şaşıyorum. ‘Bu Putin’e karşı pazarlık gücünü azaltır’ deniliyor ama hiç de öyle değil. Diplomasi, sonradan pazarlıkların yapılması için yolları açar”

SAVAŞTA SON DURUM

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş 24 Şubat 2022’de Putin’in duyurusuyla başlamıştı. Son gelinen noktada Rusya’nın savaşın yıldönümünde Ukrayna’ya büyük bir taarruz hazırlığında olduğu bilinirken, Ukrayna ise Almanya ve ABD’den gelecek tankları bekliyor.

ALMANYA'DAN DESTEK

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, geçtiğimiz günlerde Ukrayna'ya Leopard 2 tanklarının sevkiyatına onay vermişti. ABD Başkanı Joe Biden da Ukrayna'ya verilecek 31 Abrams tankının bu ülkenin Rusya ile savaşında savunma ve stratejik hedeflerine ulaşma kapasitesini artıracağını söylemişti. Ancak analistlere göre Almanya ve ABD’den yapılması planlanan tank yardımının gerçekleşmesi ayları bulacak.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Adi Avrupalılar, terorist sevici avrupalilar, kuyruklari sıkışınca Bize övgüler dizer, işleri bitince bizden kötüsü olmaz
    Cevapla
  • Morelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Fasist hitler simdi bizden medet umuyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi