İspanyol ekipten depremzedelere hastanede ziyaret

İspanyol arama kurtarma ekibi görevlileri bir yandan enkazdaki çalışmalara destek verirken bir yandan da hastanelerdeki depremzedeleri ziyaret etti.

İspanyol ekipten depremzedelere hastanede ziyaret
İspanyol ekipten depremzedelere hastanede ziyaret
GİRİŞ 13.02.2023 16:53 GÜNCELLEME 13.02.2023 16:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama-kurtarma çalışmaları çerçevesinde Türkiye'ye giden İspanya Askeri Acil Durum Birimi'ne (UME) bağlı ekipler, hastanede tedavi gören depremzedeleri tedavi etti.

MANEVİ DESTEK

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde büyük yıkıma yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ülkeye gelen yabancı arama-kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. İspanya Askeri Acil Durum Birimi'ne (UME) bağlı ekipler, bir yandan yıkılan binalardaki çalışmalara destek verirken, diğer yandan da manevi destek sağlıyor.

HASTALARLA HATIRA FOTOĞRAFI

Hastanede tedavi gören depremzedeleri tedavi eden İspanyol ekipler, hastalarla hatıra fotoğrafı da çektirdi. UME'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Leyla'nın bizden tüm İspanyollara göndermemizi istediği bir kucaklamadan daha büyük bir ödül olamaz. Dayan Türkiye" ifadeleri yer aldı.

 

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    teşekkürler ispanya
    Cevapla
  • EBUBEKİR BALCI 1 yıl önce Şikayet Et
    gavura sarılmak için al bir bahane tcli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çalışma süresinin en uzun olduğu ülkeler açıkladı!
Yine başıboş sokak köpeği saldırısı! Dehşete düşüren o anlar kameralara böyle yansıdı