Nijerya'nın Yobe eyaletinde menenjit salgınında 10 kişi öldü

Yobe Eyaleti Sağlık Komiseri Dr Muhammad Lawan Gana, yaptığı açıklamada, eyalette 177 menenjit vakası tespit edildiğini, hastalardan 10'unun yaşamını yitirdiğini belirtti.

Nijerya'nın Yobe eyaletinde menenjit salgınında 10 kişi öldü
Nijerya'nın Yobe eyaletinde menenjit salgınında 10 kişi öldü
GİRİŞ 23.04.2023 03:45 GÜNCELLEME 23.04.2023 03:45

Eyaletin birçok bölgesinde salgın nedeniyle çok sayıda kişinin işitme duyusunu kaybettiği bilgisini paylaşan Gana, boyun ve baş ağrısı yaşayanların hemen hastaneye başvurmaları gerektiği uyarısında bulundu.

Gana, eyalet hükümetinin salgına hızlı şekilde müdahale etmek için yorulmadan çalıştığını belirterek, hükümetin Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) yanı sıra diğer uluslararası ortaklarla işbirliği içinde hastalığın yayılmasını kontrol altına almak için yeterli önlemleri aldığını kaydetti.

Nijerya Hastalık Kontrol Merkezinden (NCDC) 28 Mart'ta yapılan açıklamada, 1 Ocak-5 Mart tarihlerinde başkent Abuja'nın yanı sıra 21 eyalette menenjit vakalarına rastlandığı belirtilmişti. Açıklamada, söz konusu dönemde 628 menenjit vakası tespit edildiği ve bunlardan 52'sinin hayatını kaybettiği bilgisi yer almıştı.

Nijerya hükümeti, 2030 yılına kadar hastalığı yenmek için küresel hedefe bağlandığını açıklamıştı. Beyinden başlayarak tüm vücudu etkisi altına alan menenjit, hava yoluyla bulaşabiliyor.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
1. Lig'de kritik hafta! 9 maç aynı saatte! Süper Lig'e çıkacak ikinci takım...
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu