Ruanda ile Uganda'da sel ve toprak kayması: 115 ölü

Ruanda ve Uganda'da şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymasında 115 kişi hayatını kaybetti

GİRİŞ 03.05.2023 17:53 GÜNCELLEME 03.05.2023 17:55

Ruanda ve Uganda'da etkili olan şiddetli yağışlar sel ve toprak kaymasına neden oldu.

Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, Ruanda'da 109 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Batı Eyaleti Valisi Francois Habitegeko yaptığı açıklamada, dün yerel saatle 18.00'de yağışların başladığını ve Sebeya Nehri2nin taşmasına yol açtığını söyledi. Habitegeko, şu anda önceliklerinin hasar görmüş her eve ulaşmak ve mahsur kalanları kurtarmak olduğunu ifade etti. Kurtarılanların hastaneye kaldırıldığını belirten Habitegeko, yaralı sayısına ilişkin açıklama yapmadı.

Uganda Kızılhaçı tarafından yapılan açıklamada ise, Uganda'nın Ruanda sınırındaki Kisoro kasabasında bugün etkili olan şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinde 6 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Mart ayından bu yana şiddetli yağışların etkisi altında olan Uganda'da sel ve toprak kaymalarının neden olduğu yıkımlar nedeniyle yüzlerce kişi evsiz kaldı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar