Uganda'da okula terör saldırısı: 41 kişi öldü

Uganda'nın batısındaki bir okula Demokratik İttifak Güçleri (ADF) tarafından gerçekleştirilen saldırıda 41 kişi hayatını kaybetti. Türk Dışişleri Bakanlığı, Uganda'daki terör saldırısını lanetledi.

Uganda'da okula terör saldırısı: 41 kişi öldü
Uganda'da okula terör saldırısı: 41 kişi öldü
GİRİŞ 17.06.2023 09:57 GÜNCELLEME 17.06.2023 14:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Uganda'nın batı sınırındaki bir okula düzenlenen terör saldırısında 38'i öğrenci 41 kişi hayatını kaybetti.

Uganda-Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC) sınırındaki Mpondwe bölgesindeki bir okula Demokratik İttifak Güçleri (ADF) adlı isyancı grup, silahlı saldırı düzenledi ve okulun yatakhanesini ateşe verdi.

Mpondwe-Lhubiriha sınır bölgesinin yöneticisi Selevest Mapoze, okuldan 41 cesedin çıkarıldığını ve bunlardan 38'inin öğrenci olduğunu dile getirdi.

Öğrencilerin yanarak, vurularak ya da bıçaklanarak yaşamını yitirdiğini söyleyen Mapoze, vurularak öldürülen diğer 3 kişiden birinin güvenlik görevlisi, 2'sinin de yerel topluluğun üyeleri olduğunu belirtti.

Uganda ordusu sınırda çok sayıda kişiyi de kaçıran saldırganların peşine düştü.

Uganda ve KDC'de 1990'ların sonlarından itibaren faaliyet göstermeye başlayan ADF'nin saldırılarında 2014'ten bu yana binlerce sivil öldü, yüz binlerce kişi yerinden oldu.

TÜRKİYE'DEN SALDIRIYA KINAMA

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, saldırıda birçok öğrencinin hayatını kaybetmesinden ötürü büyük üzüntü duyulduğu, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dilendiği belirtildi.

Saldırının lanetlendiğine işaret edilen açıklamada, "Terörizmin tüm tür ve tezahürlerine karşı kararlı şekilde mücadele eden ülkemiz bu zor gününde Uganda Hükümetiyle ve halkıyla dayanışma içindedir." ifadesine yer verildi.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Dünya 5ten büyük 10 ay önce Şikayet Et
    Ordaki sorunları bilmiyorum, fakat İslam adına vahşet işleyen bu tip silahlı örgütler, tüm dünya müslümanlarına zarar veriyor... öğrenci öldürmenin kime ne faydası var... ümmet olarak bizim 'hastalıklarımız' bu tip örgütler, 'tedavi' lazım. Bir lider/halife belkide faydalı olurdu ...
    Cevapla
  • Abdllh 10 ay önce Şikayet Et
    Yalana bak...Demokratlarla isid in ne işi olur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
S&P, Fed'in ilk faiz indirimini aralıkta bekliyor
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz