Çin Seddi'ni delip yol yaptılar

Çin Seddi'nde yerel seyahat süresini kısaltmak için kazı çalışması yapan iki kişi tutuklandı. Ming döneminden kalma olduğu belirtilen duvarda kazı çalışması yapanlar Çin Seddi'nde geri dönüşü olmayan hasara neden oldu.

GİRİŞ 05.09.2023 11:37 GÜNCELLEME 05.09.2023 13:57
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Çin Seddi'nde bir çukur kazmak için kepçe kullanan iki kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Shanxi eyaletindeki polis, Çin imparatorları tarafından inşa edilen yapının kalıntıları olan duvarın bir bölümünden kestirme bir yol kazmak için kullanılan makinelerin açtığı izleri takip etti.

Aktarıldığına göre, şüpheliler sorguları sırasında yerel seyahat süresini kısaltmak amacıyla duvarda kestirme bir yol açmak için bir kepçe kullandıklarını itiraf ettiler.

Toplamda binlerce kilometre uzunluğunda bölümlere ayrılan Çin Seddi'nin inşasına M.Ö. üçüncü yüzyılda başlanmış ve yüzyıllar boyunca devam edilmiştir.

Pekin'in merkezine arabayla yaklaşık altı saatlik mesafede bulunan etkilenen bölümün tarihi, Çin'in 14. yüzyıldan 17. yüzyıla kadar süren Ming hanedanlığına kadar uzanmaktadır.

Şüphelilerin, önemli araştırma değerine sahip nispeten sağlam bir bölüm olarak tanımlanan Ming dönemi duvarında geri dönüşü olmayan hasara neden oldukları bildirildi.

Çin televizyonundaki görüntüler, antik bariyerin kalıntıları olduğu anlaşılan uzun, yükseltilmiş bir zemin bölümünden tozlu bir yolun kesildiği sahneyi gösteriyordu.

CCTV'den yapılan açıklamada, "Şu anda iki şüpheli yasalara uygun olarak gözaltına alınmış olup, olayla ilgili soruşturma devam etmektedir." denildi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7
  • Mahmut 7 ay önce Şikayet Et
    Hani biz delecektik ayıp ettiniz.
    Cevapla
  • Dönence 7 ay önce Şikayet Et
    Koptum be kardeşim :)))))))))
    Cevapla
  • Hasan 7 ay önce Şikayet Et
    Yecüc Mecüc için yol açıldı herhalde.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Çin Seddi yıkılsın bize ne faydası var
    Cevapla
  • selahaddin 7 ay önce Şikayet Et
    set acildi yecuc mecuc ordan gelir artik
    Cevapla
  • Zonguldak 7 ay önce Şikayet Et
    Zaten orada set mi var, yıkılmış dökülmüş.
    Cevapla
  • Bartın 7 ay önce Şikayet Et
    Haber de onu anlatıyor ya. :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Konya'da korkunç ihmal: Çocuklar düğünde havaya ateş açtı
AK Parti'de reform adımları