Dışişleri Bakan Yardımcısı Ekrem Serim Gürcistan'da temaslarda bulundu

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Türkiye-Gürcistan Konsolosluk İstişareleri vesilesiyle Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te temaslarda bulundu.

GİRİŞ 11.12.2023 14:26 GÜNCELLEME 11.12.2023 14:35

 Dış İşleri Bakanlığının X sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre Serim, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliğinde iş insanlarıyla bir araya geldi. Türkiye-Gürcistan Konsolosluk İstişareleri, Bakan Yardımcısı Serim ve Konsolosluk İşlerinden Sorumlu Gürcistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Khatuna Totladze başkanlığında Tiflis'te yapıldı.

TÜRK VATANDAŞLARI İÇİN ÇÖZÜM ARADILAR

İstişarelerde, Türk vatandaşlarını yakından ilgilendiren ikamet, çalışma izinleri, hükümlü nakil ve iade talepleri, sınır kapılarındaki uygulamalar başta olmak üzere iki ülke konsolosluk ilişkilerinin gündemindeki tüm konular etraflıca ele alındı. Bunun yanı sıra iki ülke arasındaki insani etkileşimi etkileyen meseleleri çözüme kavuşturacak adımlarda mutabık kalındı.

YATIRIMLARIN ARTMASI İÇİN FİKİR ALIŞ-VERİŞİ

Serim, toplantıda, ilerleyen dönemlerde ticareti ve yatırımları artırabilecek somut adımlar ve karşılaşılan zorlukların çözümü konusunda görüşlerini paylaştı ve iş insanlarının tavsiyeleriyle değerlendirmelerini dinledi. Sonrasında tekrardan Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliğini ziyaret eden Serim, Büyükelçi Ali Kaan Orbay'a, Büyükelçilik çalışanlarına ve ilgili kurumların temsilcilerine çalışmalarında başarılar diledi.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı