ABD'li Yahudi Senatör: “ABD, çatışmaları durduracak bir kararı veto etmemeli”

ABD’li Yahudi Senatör Bernie Sanders, Gazze oylamasının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde 3’üncü kez ertelenmesinden kısa süre önce yaptığı açıklamada, “ABD, çatışmaları durduracak makul bir kararı veto etmemeli” dedi.

ABD'li Yahudi Senatör: “ABD, çatışmaları durduracak bir kararı veto etmemeli”
ABD'li Yahudi Senatör: “ABD, çatışmaları durduracak bir kararı veto etmemeli”
GİRİŞ 20.12.2023 23:22 GÜNCELLEME 21.12.2023 00:45
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD’li Senatör Bernie Sanders, Gazze Şeridi’nde çatışmaları durdurması için ABD Başkanı Joe Biden hükümetine bir kez daha çağrıda bulundu.

Sanders, BM Güvenlik Konseyi’ndeki Gazze oylamasının 3’üncü kez ertelenmesinden kısa süre önce sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Tüm dünya Gazze'de yaşanan insani felaketi izliyor. BM Güvenlik Konseyi şimdi akan kanı durduracak bir kararı değerlendirmek üzere toplanıyor. ABD, çatışmaları durduracak ve ihtiyaç duyulan büyük insani yardımı sağlayacak makul bir kararı veto etmemelidir” dedi.

3. KEZ ERTELENDİ

Sanders’ın açıklamasından 1 saat sonra Güvenlik Konseyi’nde Gazze Şeridi’nde "düşmanlıkların geçici olarak durdurulmasına yönelik acil adımlar atılması" ve "Gazze Şeridi'nin tamamına hızlı, güvenli ve engelsiz şekilde insani yardımların ulaştırılması" çağrısında bulunulan karar tasarısı için yapılacak oylama 3’üncü ertelendi.

Yarın yapılması beklenen oylamanın ABD’nin talebi üzerine ertelendiği ifade edilmişti.

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 8
  • Kapdan 4 ay önce Şikayet Et
    DE GİT BE ADAM. Nerede görülmüş İTİN İTİ ISIRDIĞI.
    Cevapla
  • misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bizim ülkeye de böyle şımarık liyakatsiz tipleri getirip parayla insanları yoldan çıkarma satın almaya çalışıyorlar
    Cevapla
  • Ts klap 4 ay önce Şikayet Et
    Benim için starbucks da kahve içen türküm diyen lerden daha değerli birisi bu adam helal olsun yahudide olsa insan vesselam
    Cevapla
  • SARÌYERLÌ 4 ay önce Şikayet Et
    Sen cennetlisin,ama yaşlıyım diye ŞEYTANDAN korkuyorsan o başka
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 ay önce Şikayet Et
    İSRA SURESİ 16NCI AYET: Biz bir memleketi helâk etmek istediğimiz zaman, VARLIKLI ŞIMARIKLARINI İDARECİ YAPAR (TRUMPT?) , iktidara getiririz. İlâhi emirleri emrettiğimiz halde, onlar doğru ve mantıklı düşünmeyi terkederler. (ABD GAZZE;Golan ve Kudüs kararları?) Kur’ân’a itibar etmedikleri için, O MEMLEKET HALKI GEREKÇELİ OLARAK CEZAYA MÜSTEHAK OLUR. BİZ DE ORAYI DARMADAĞIN EDERİZ
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı