İsrail'den son dakika soykırım açıklaması! Netanyahu'dan 'Hitler' yalanı

İsrail Başbakanı Netanyahu, Güney Afrika'nın açtığı soykırım davasında ihtiyati tedbir kararı veren Uluslararası Adalet Divanı'nı hedef aldı. Netanyahu, "Bir sonraki katliam an meselesi" dedi.

GİRİŞ 27.01.2024 23:58 GÜNCELLEME 28.01.2024 09:53
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Son dakika Netanyahu haberleri: İsrail'in, Filistin ve Gazze Şeridi'ndeki katliam saldırıları hız kesmeden devam ederken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan uzun yıllar konuşulacak çarpıcı bir açıklama geldi.

İsrail'den son dakika soykırım açıklaması! Netanyahu'dan 'Hitler' yalanı

'SAHTE SOYKIRIM DAVASI'

Güney Afrika'nın İsrail'e açtığı "soykırım" davası sonucunda Uluslararası Adalet Divanı'nın ihtiyati tedbir kararına ilişkin konuşan Netanyahu, "Uluslararası Adalet Divanı’nın sahte soykırım davasını görmesi, Holocaust’tan ders alınmadığını gösteriyor." dedi.

İsrail'den son dakika soykırım açıklaması! Netanyahu'dan 'Hitler' yalanı

HİTLERİN KİTABINI 'GAZZE'DE BULUNDU' YALANIYLA GÖSTERDİ

Gazze’de bulunduğunu iddia ettiği Hitler’in 'Kavgam' kitabının Arapçasını gösteren Netanyahu, "Yeni Naziler çocuklarını işte bunlarla eğitiyor. Yahudi devleti, Holocaust sonrası küllerinden doğarak Yahudileri korumak için kuruldu, kimse bunu bizden alamayacak." dedi.

İsrail'den son dakika soykırım açıklaması! Netanyahu'dan 'Hitler' yalanı

'BİR SONRAKİ KATLİAM AN MESELESİ'

Netanyahu, "Eğer Hamas’ı yok etmezsek, bir sonraki katliam an meselesi. Mutlak zaferden başka şansımız yok. Kararlılığımızı ve kabiliyetlerimizi sorgulayanlar var, şüphe ve karamsarlık ekiyorlar, ancak, kazanacağız." şeklinde konuştu.

GÜNEY AFRİKA SOYKIRIM DAVASI AÇMIŞTI

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin, İsrail'in Gazze’deki fiillerinin Soykırım Sözleşmesini ihlal ettiği gerekçesiyle Uluslararası Adalet Divanı'nda soykırım davası açmıştı.

ADALET DİVANI İHTİYADİ TEDBİR KARARI VERMİŞTİ

Uluslararası Adalet Divanı, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açtığı soykırım davasında ihtiyati tedbir kararı aldı. Mahkeme, İsrail'in "dosyanın reddi" talebini reddederek, soykırım davasının esastan görülmesine karar verdi.

Divan, 26 Ocak’ta açıkladığı tedbir kararlarında, İsrail'in Soykırım Sözleşmesi'nin 2. maddesinde tanımlanan fiillerin işlenmemesi için elinden gelen tüm önlemleri almasına, İsrail ordusunun Soykırım Sözleşmesi'nin 2. maddesindeki fiilleri işlemesini engelleyecek önlemleri ivedilikle almasına, Gazze’deki Filistinlilere yönelik soykırım çağrısı yapanları önlemek, engellemek ve cezalandırmak için gereken tüm adımları atmasına, Gazze'deki Filistinlilerin karşılaştığı olumsuz yaşam koşullarını ortadan kaldırmak için ihtiyaç duyulan temel hizmetlere ve insani yardımın sağlanmasını mümkün kılan acil ve etkili önlemleri almasına, Gazze'deki Filistinlilere karşı Soykırım Sözleşmesi'nin ihlalini gösteren delillerin yok edilmesini önlemek ve korunmasını sağlamak için etkili tedbirler almasına, kararın yürürlüğe girmesinden itibaren bir ay içinde, alınan tüm tedbirler hakkında Mahkeme'ye bir rapor sunmasına hükmetti.

Guterres: UAD kararları tüm taraflar için bağlayıcıdırGuterres: UAD kararları tüm taraflar için bağlayıcıdır

İsrail'e soykırım davası! Türkiye'den peş peşe açıklamalarİsrail'e soykırım davası! Türkiye'den peş peşe açıklamalar

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 97
  • Birisi 3 ay önce Şikayet Et
    Simdiden kendinden olan yahudileri öldürerek filistinin üzerine sucu atacagim diyor !
    Cevapla
  • Hamza 3 ay önce Şikayet Et
    Hayatları yalan bu pis siyonist Yahudilerin.hiltlere ne kadarda benziyor natenyahu kesin akrabası.Lanet olsun size.
    Cevapla
  • Reşo 3 ay önce Şikayet Et
    Yahudilerin en iyi bildiği şey yalandır Amerikan başkanlarının bir çoğu yahudi yada kökenleri yahudidir hepsinin ortak özelikleri iyi derecede yalan konuşmayı meslek edinmiş olmalarıdır
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Sapık siyonist Netenyahu.Sana Lanet olsun.
    Cevapla
  • fani 3 ay önce Şikayet Et
    Zalim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan o tarihi bekliyor! 'Rapor' gelince...
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu