Guterres'ten son dakika Adalet Divanı açıklaması! Tüm ülkelere çağrı yaptı

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, çatışmalarda hiçbir tarafın uluslararası hukuktan üstün olmadığını, Uluslararası Adalet Divanının kararlarına uymanın zorunlu olduğunu bildirdi.

Guterres'ten son dakika Adalet Divanı açıklaması! Tüm ülkelere çağrı yaptı
Guterres'ten son dakika Adalet Divanı açıklaması! Tüm ülkelere çağrı yaptı
GİRİŞ 31.01.2024 18:31 GÜNCELLEME 31.01.2024 19:29
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Son dakika Guterres haberleri: Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ortadoğu'daki ve dünyada yaşanan çatışmalarda hiçbir tarafın uluslararası hukuktan üstün olmadığını, Uluslararası Adalet Divanının kararlarına uymanın zorunlu olduğunu duyurdu.

Guterres'ten son dakika Adalet Divanı açıklaması! Tüm ülkelere çağrı yaptı

TÜM ÜYE ÜLKELERE DESTEK ÇAĞRISI

Guterres, "UNRWA Gazze'deki insani yardım çalışmalarının bel kemiğidir. Tüm üye ülkelere, UNRWA'nın hayat kurtarıcı çalışmalarını sürdürmesi için destek çağrısında bulunuyorum" dedi.

Guterres, sadece Gazze'de üçte ikisi kadın ve çocuklar olmak üzere 25 bin 400'den fazla Filistinlinin öldürüldüğünü, sivil altyapının ise yüzde 70'inin ya yıkıldığını ya da çok ciddi zarar gördüğünü belirtti.

'SORUMLULAR HESAP VERMELİ'

Guterres, Gazze'de 2,2 milyon kişinin maruz kaldığı insanlık dışı koşullardan derin endişe duyduğunu söyleyerek "Acil insani ateşkes çağrımı yineliyorum." dedi.

Batı Şeria'daki yerleşimci şiddetini de endişeyle karşıladığını ifade eden Guterres, "Tüm bu şiddet durmalı ve sorumlular hesap vermeli." çağrısında bulundu.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 94
  • Bandırmalı 2 ay önce Şikayet Et
    Guterres, sen icra makamındasın, şikâyet makamında değil. Eğer UN gaz almak için kurulmuş bir mekanizmadır, gücü sadece güçsüzlere yeter diyorsan kapat dükkanı git.
    Cevapla
  • Orhan 2 ay önce Şikayet Et
    Bütün ülkeler güçlü işbirliği içinde hareket etmemeleri halinde bütün dünya Filistin toprakları gibi yıkım kan gözyaşı haline gelecektir. Yakın dünya tarihine baktığımızda bu uzak değildir.
    Cevapla
  • Azerbaycanda Müslim 2 ay önce Şikayet Et
    Meyer ki Hitler doğru yapmiş yahudi itlərinə
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    bi tane yahudi öldürdü gör dünya yı alayı yahudi plır alayı hıristiyan olur. MÜSLÜMAN lar ın ölmesi kimsenin umurunda değil
    Cevapla
  • Das 2 ay önce Şikayet Et
    Almanyada bm nin bu adami hic haber bile yapilmiyor almanin isine gelmiyor defalarca dedim uluslararası adalet divanindan bir sey cikmaz bos laftan ibaret batiya calisan sözde mahkeme heralde adaletli degil olmaz olamazda bm Avrupa abd katliama yesil isik yakti destekliyor ondan sesiz yoksa insan hakki diye anirirdi isine gelmese. ölenler insan degil müslüman sesleri cikmaz ayni Bosna
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi