ABD'de göçmenlere karşı timsah tartışması

ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesi göçmen krizi büyüyor. Temsilciler Meclisi İç Güvenlik Komitesi toplantısında, göçmenleri önlemek için sınırda "içi timsah dolu hendekler" kazma önerisi tartışma yarattı.

GİRİŞ 03.02.2024 09:54 GÜNCELLEME 03.02.2024 12:05
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

ABD'de Meksika sınırındaki kaçak göçmen krizi giderek büyürken "göçü önlemek için sınıra timsah yerleştirme" önerisi gündem oldu.

Colorado'nun Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesi Lauren Boebert, sınıra "timsah dolu hendekler" kazılması önerisini seve seve destekleyeceğini söyledi.

Temsilciler Meclisi İç Güvenlik Komitesi toplantısında yaşanan tartışmada, Demokrat Partili Robert Garcia, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın sınıra yılan ve timsah yerleştirme önerisinde bulunduğunu söyledi. Garcia, Trump'ın göçmenleri bacaklarından vurmayı, sınıra elektirikli teller yerleştirmeyi hatta Meksika'nın kuzeyini bombalamayı bile teklif ettiğini belirtti.

Bu açıklamalara tepki gösteren Cumhuriyetçi Boebert, "Ben böyle bir tasarıya seve seve destek olurum" dedi.

Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçiler, İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas'ın görevden alınması gerektiğini de savundu.

ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesi göçmen krizi gündemin merkezine yerleşirken Cumhuriyetçiler, Joe Biden yönetiminin göç politikalarını yerden yere vuruyor.

Geçen sene Meksika sınırından ABD'ye kaçak yollarla girenlerin sayısı patlama yaptı. Aralık ayında ABD'ye ulaşan kaçak göçmenlerin sayısı 300 bini geçerek rekor kırdı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 16
  • Yunus 2 ay önce Şikayet Et
    Sınır namustur diye boşuna demiyorlar işte. Herkes Türkiye gibi mi öyle sınırlarının delik deşik olduğunu görmezden gelip oturup seyretsin ? Bir ara sınırlarımız da mayınlar vardı sonra Avrupalı ve İsrailli firmalar gelip bunları BM ayağına temizledi. Ardından hop milyonlarca mülteci ve kaçak sorunuyla karşı karşıya kaldık. Elin adamı bu göçlerin küreselci projesi olduğunu biliyor.
    Cevapla
  • aciz kul 2 ay önce Şikayet Et
    Muhtemelen bu teklifte bulunan yaratıkta bir göçmendir.
    Cevapla
  • Ysf 2 ay önce Şikayet Et
    Göçmenlere Türkiye kadar şefkat gösteren dünyada başka hiçbir devlet yok
    Cevapla
  • Meksikali 2 ay önce Şikayet Et
    Ulan abd burnunuzun dibinde herifler calismislar yapmislar ,sizin gibi asalaklara tabiki yedirmek istemeyceklerdir kazanimlarini, Calisin memleketinizde sizde yapin bu kadar basit Eliniz ayaguniz tutuyor
    Cevapla
  • Serkan 2 ay önce Şikayet Et
    Tr de yok mu boyleleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...