Gazze soykırımında 5. tur! ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Selman ile görüştü

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile bir araya geldiği duyuruldu. Blinken, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının başladığı 7 Ekim'in ardından 5. kez Orta Doğu turu gerçekleştiriyor.

GİRİŞ 05.02.2024 23:31 GÜNCELLEME 05.02.2024 23:49
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA’nın haberine göre, Bin Selman başkent Riyad'da Orta Doğu turu kapsamında Suudi Arabistan'a gelen Anthony Blinken'ı kabul etti.

Bin Selman ve Blinken arasında yapılan görüşmenin süresi ve içeriğine yönelik ayrıntıya yer verilmedi.

ATEŞKES YİNE PAS GEÇİLDİ!

İlgili ülkelerle "esir takası ve insani ara" konularını görüşmesi beklenen ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Orta Doğu turu kapsamında Suudi Arabistan'ın ardından Mısır'a geçecek.

7 EKİM SONRASI BLINKEN'IN 5. ORTA DOĞU TURU

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının başladığı 7 Ekim'in ardından 5. kez Orta Doğu'ya giderek Gazze'deki son durumu ve esir takasına ilişkin süreci muhataplarıyla değerlendirmesi bekleniyor.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Blinken, 4-8 Şubat tarihleri arasında Suudi Arabistan, Mısır, Katar, İsrail ve Batı Şeria'yı ziyaret edecek.

Açıklamaya göre Blinken, esir takasının gerçekleşmesi ve "insani aranın" verilebilmesi için taraflar arasında anlaşma zeminini yeniden yoklayacak ve Gazze'de insani yardımların ulaştırılabilmesi için ilgili ülkelerle görüşecek.

İsrail ile Filistin arasında kalıcı barış tesis edilebilmesi için diplomatik görüşmeler de yapacak Blinken'ın gündemindeki bir diğer başlık da Kızıldeniz'deki Husi saldırılarıyla ilgili son durum olacak.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    aşşağılık abd diyorki ne dersek kabul edceksin. topraklarında bu kafar abd üssü ve mühimmat varken bu ülke senin mi benim mi? düşün...
    Cevapla
  • Zaza 2 ay önce Şikayet Et
    Bunların amacı siyonist esirleri kurtarmak. Kalıcı barış ve devlet kurulmadan varılacak bir anlaşma eskinin aynısı olur. Bu kadar kan boşuma mı döküldü. Ya istiklal ya zafer başka yol yok. Esirler bırakılsa daha rahat bombalarlar kafirler.
    Cevapla
  • Selim 2 ay önce Şikayet Et
    Kafir ile münafığın buluşmasından ancak zulüm çıkar.
    Cevapla
  • Selim 2 ay önce Şikayet Et
    Dertleri Haması bitirip Gazzeye kukla yönetim getirmek, Batı Şeriada olduğu gibi. Gazzeyi ve tüm filistini silahsızlndırmak!
    Cevapla
  • Filistinli ZAZA 2 ay önce Şikayet Et
    yahudiler den ve hıristiyanlardan dost edinmeyin Allahu teala diyor siz neyin peşindesiniz, uyanın artık
    Cevapla
  • Ahmet 2 ay önce Şikayet Et
    Onlarda birer yahudi devleti..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...