Belçika'da başörtülü kadın otobüs şoförünün sözlü tacizine uğradı

Belçika'nın Anvers kentinde otobüse binen başörtülü bir kadın, şoförün "Başörtünü çıkar, burası Belçika." sözleriyle tacize maruz kaldı.

Belçika'da başörtülü kadın otobüs şoförünün sözlü tacizine uğradı
Belçika'da başörtülü kadın otobüs şoförünün sözlü tacizine uğradı
GİRİŞ 10.02.2024 02:12 GÜNCELLEME 11.02.2024 21:18
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Ulusal basının görgü tanıklarından aktardığına göre, Anvers'te 6 Şubat'ta başörtülü kadın, toplu taşıma şirketi De Lijn'e ait şehir içi otobüsüne bindi.

"BAŞÖRTÜNÜ ÇIKAR, BURASI BELÇİKA"

İnmek için ön kapıya yönelen kadına kapıyı geç açan şoför, "Başörtünü çıkar, burası Belçika." ifadelerini kullanarak inen kadına el hareketiyle hakaret etti.

Tanıklardan birinin olayın ardından şoförü kayda alarak paylaştığı ve "Irkçılık yaptın." dediği görüntü, sosyal medyada yer aldı.

Morane Miangue isimli tanık, "Kadın otobüsten indiğinde bile şoför hala ona vurmak istiyor gibiydi." ifadesini kullandı.

De Lijn Sözcüsü Frederik Wittock AA muhabirine, şirketin ifade ve din özgürlüğüne değer veren, ülkenin bu anlamda sahip olduğu çeşitliliğe saygılı çalışma prensipleri olduğunu söyledi.

Olayı doğrulayan Wittock, şirketin kabul edilemez olayı kınadığını belirtti.

Wittock, "Bazen insanlar, sadece insan, kurumsal kimliğin dışında davranabiliyor. Yolcuya asla söylenmemesi gereken saldırgan ifadeler kullanılmış. Hatlarımızdaki otobüslerin yüzde 75'i doğrudan bizim, yüzde 25'i ise dışarıdan alım yaptığımız şirketin personeli tarafından kullanılıyor. Söz konusu şoför de dış personeldi. Bu sürece müdahalemizde bize hız ve etki kaybettirse de her iki şirket söz konusu şahısla ilgili gerekli önlemleri aldık." diye konuştu.

Avrupa Birliği'nin (AB) Müslüman Karşıtı Nefret ve Ayrımcılıkla Mücadele Temsilcisi Marion Lalisse de Avrupa'da bu tür vakalarda artış olduğunu ancak yeterince kayıt altına alınmadığını vurgulamıştı. Lalisse, Müslüman vatandaşlara üye ülkelerin hukuk sistemlerinde haklarını arama çağrısı yapmıştı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • Kamil İlbey 2 ay önce Şikayet Et
    Kamuda başörtüsü yasağı getireceğiz vaadinde bulunan CHPkk varken, Belçika'da ki bu olay bizi şaşırtmıyor
    Cevapla
  • müslüman 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiyede sanki baş örtüsü anayasayla serbesmi yabancıya gitme
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Başörtüsü takmak kadınlara farz.Allahin emri.Nerede olursan ol,her yerde geçerli.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    ülkemizde ki gavur bunu yapabiliyorsa Belçika gavuru neden yapmasın
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 2 ay önce Şikayet Et
    en sonunda tüm dünya İslamla müşerref olacak inşaAllah...Yaşasın CEHENDEM...
    Cevapla
  • İksnn 2 ay önce Şikayet Et
    Hiç alakası yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı