Venezuela hükümeti, ülkedeki BM İnsan Hakları Ofisinin faaliyetlerini askıya aldı

Venezuela hükümeti, "tarafsız" olmadığını gerekçe göstererek Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Komiserliği Ofisinin ülkedeki faaliyetlerini askıya aldığını bildirdi.

Venezuela hükümeti, ülkedeki BM İnsan Hakları Ofisinin faaliyetlerini askıya aldı
Venezuela hükümeti, ülkedeki BM İnsan Hakları Ofisinin faaliyetlerini askıya aldı
GİRİŞ 15.02.2024 22:28 GÜNCELLEME 15.02.2024 23:56
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Yvan Gil, düzenlediği basın toplantısında, BM İnsan Hakları Ofisinin ülkedeki çalışmalarının askıya alındığını ve BM çalışanı 13 kişinin 72 saatte ülkeyi terk etmesini istediklerini belirtti.

BM'nin, Venezuela'da "amacına uygun davranmadığını" savunan Gil, Karakas'ta 2019'dan bu yana faaliyet gösteren BM Ofisi ile tüm işbirliği kanallarını 30 günde gözden geçireceklerini söyledi.

Gil, ülkeye karşı planlanan "komplo" ve "darbe girişimleri"nde ofisin özel hukuk bürosu işlevi gördüğünü vurgulayarak, "Bu ofiste görevlendirilen personel; sömürgeci, istismarcı ve BM iç tüzüğünü ihlal eden kişilerdir. Bu personelin 72 saatte ülkeyi terk etmesini ve yaptıklarını uluslararası kamuoyuna deklare etmesini talep ediyoruz." ifadesini kullandı.

BM Ofisinin Venezuela'ya karşı adil davranmadığına işaret eden Gil, "2019'da mutabakat mektubunun imzalanmasından bu yana Ofis, açıkça taraflı bir tutum sergiledi. Anayasal kurumlara yapılan saldırılara, çeşitli suikast girişimlerine, darbelere ve komplolara karşı taraflı hareket etti." diye konuştu.

Gil, ülkenin içişlerine müdahale edilmemesi ve anayasal kurumlara saygı duyulması koşuluyla uluslararası insan hakları kurumlarıyla daima işbirliği içinde çalışacaklarını kaydetti.

Venezuela Başsavcısı Tarek William Saab, dünkü açıklamasında, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya yönelik "komplo ve suikast" planına karıştıkları iddiasıyla 19 kişinin gözaltına alındığını bildirmişti.

BM: Venezuela hükümetinin BM İnsan Hakları Ofisinin faaliyetlerini askıya alma kararı üzücü

BM'DEN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

BM İnsan Hakları Ofisi Sözcüsü Ravina Shamdasani, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Venezuelalı yetkililerle irtibatın sürdüğünü aktaran Shamdasani, "Bizim için öncülük eden prensip, her zaman Venezuela halkının insan haklarını teşvik etmek, korumak olmuştur ve olmaya devam edecektir." ifadesini kullandı.

Shamdasani, Venezuela hükümetinin kararının üzücü olduğunu belirterek, atacakları adımları gözden geçirdiklerini kaydetti.

BM ÇALIŞANI 13 KİŞİNİN 72 SAATTE ÜLKEYİ TERK ETMESİ İSTENMİŞTİ

Venezuela hükümeti, "tarafsız" olmadığını gerekçe göstererek BM İnsan Hakları Komiserliği Ofisinin ülkedeki faaliyetlerini askıya aldığını bildirmişti.

Dışişleri Bakanı Yvan Gil, düzenlediği basın toplantısında, BM İnsan Hakları Ofisinin ülkedeki çalışmalarının askıya alındığını ve BM çalışanı 13 kişinin 72 saatte ülkeyi terk etmesini istediklerini belirtmişti.

BM'nin, Venezuela'da "amacına uygun davranmadığını" savunan Gil, Karakas'ta 2019'dan bu yana faaliyet gösteren BM Ofisi ile tüm işbirliği kanallarını 30 günde gözden geçireceklerini söylemişti

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 19
  • Cesur ADAM 2 ay önce Şikayet Et
    Buralara sahip çıkmak lazım, Türkiye asreki üst kurmalı, inanın Venezuela kat kat fazla parasınıı verir Venezueladan örençiler getirilip türkiyede eğitim verilmeli. tekstilci marangoz v.s. şirketlr oralarda yatırımı teşvik edilmeli özelikle çok çok Orman petrol ve sahileri var bunları değerlendirmek sahip çıkmak lazım. askerlerini eğitmek lazım her 2 tarafta kazanır, ALLAH CC izniyle
    Cevapla
  • kovun 2 ay önce Şikayet Et
    kovun hepsini küreselci politikalar hepsini kovun
    Cevapla
  • Nedim 2 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun BM demek ABD demek bugüne kadar BM alınan kararda alındı nedeğişti?bıyrun Gazze bakın
    Cevapla
  • Kasımpaşalı 2 ay önce Şikayet Et
    Sayın Maduro Adamsın.Gerçi Adamın Kralı Kasımpaşalı...
    Cevapla
  • Süleyman BENLİ 2 ay önce Şikayet Et
    Seviyorum Bu Maduroyu Rabbim Birde İman Nasip Eylesin İnşaallah...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!