Stoltenberg: Gürcistan'ı Avrupa-Atlantik ailesine tam üye görmek istiyoruz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Gürcistan'ın yeni başbakanı İrakli Kobakhidze ile görüşerek, bu ülkenin NATO ve Avrupa Birliği'nin (AB) parçası olmasını desteklediğini ifade etti.

Stoltenberg: Gürcistan'ı Avrupa-Atlantik ailesine tam üye görmek istiyoruz
Stoltenberg: Gürcistan'ı Avrupa-Atlantik ailesine tam üye görmek istiyoruz
GİRİŞ 21.02.2024 18:29 GÜNCELLEME 21.02.2024 18:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

NATO'ya Gürcistan'ın daha üyeliği gündemde. Brüksel'de Gürcistan'ın yeni başbakanı İrakli Kobakhidze ile görüşen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, bu ülkenin NATO ve Avrupa Birliği'nin (AB) parçası olmasını desteklediğini söyledi.

Stoltenberg, NATO'nun ortağı olan Gürcistan'ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü desteklediğini belirterek, Rusya tarafından işgal edilen bölgelerde ilhak kararının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Gürcistan ile NATO arasındaki ortaklığın nasıl daha da geliştirilebileceğini ele alacaklarını ifade eden Stoltenberg, "Gürcistan'ın Avrupa-Atlantik ailesine tam üyeliğe, daha fazla demokrasi ve refaha doğru yönde ilerlediğini görmek istiyoruz." dedi.

Kobakhidze de görevi devralmasının ardından ilk yurt dışı ziyaretini Brüksel'e, AB ve NATO'ya düzenlemesinin ülkesini söz konusu "ailenin" parçası haline getirme iradesini yansıttığını söyledi.

Ülkesinin yıllar içinde NATO liderliğindeki misyon ve operasyonlara katıldığını belirten Kobakhidze, bunun, kendi savunma yeteneklerinin NATO ile uyumlu hale gelmesine katkıda bulunduğunu dile getirdi.

Kobakhidze, ülkesinin topraklarının yüzde 20'sinin işgal altında olduğunu vurgulayarak, NATO ve müttefiklere ülkesini her zamankinden daha fazla desteklemeleri çağrısında bulundu.

Kobakhidze, dün de AB Konseyi Başkanı Charles Michel, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve AB Komisyonunun komşuluk ve genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi ile görüşmüştü.

Gürcistan, Aralık 2023'te AB'ye aday ülke statüsü almıştı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • HIDIR BUDUR 2 ay önce Şikayet Et
    Şimdi anladınız mı Irak tezkeresi zamanı neden "TRABZON Limanı" istendiğini ? Emperyalizmin 40 yıllık planları. Güneyde "Terör koridoru ve KIBRIS doğalgaz yataklarına konmak”, Kuzeydede "Sözde Ermeni soykırımını hep canlı tutup" "Ukrayna, Gürcistan yolu ile Ermenistana yardım" vee 1918 Wilson prensipleri gereği Büyük Kürdistan / Ermenistan hayali
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'nin GÜNEYDEN ; Irak kuzeyi, suriye kuzeyi Teröristan .GKRY'sağlanan silahlar ..Girit ..Ege adaları ve Batı Trakya da emperyalist yığınaklanmalarına Türkiye KUZEYİNDE ; Ukrayna, franda başta Ermenistan'a silahlar ve BİRDEE GÜRCİSTAN ile TÜRKİYE'NİN KUŞATILMASIII !! Bu NATO sekreteri de ABD sekreteri gibi ???
    Cevapla
  • ERCAN 2 ay önce Şikayet Et
    GÜRCİSTAN ve NATO üyeliği ? TÜRKİYE açısından iyi düşünmek lazım. Bir yanda kıbrıs meselesinde KKTC tanınmaması ve pkk - ypgnin desteklenmesi diğer yanda sınırın karşı tarafında yunanistana yığınak yapılmış olması ...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi