Almanya ve İngiltere’den Rusya seçimlerine ilişkin açıklama

Almanya Dışişleri Bakanlığı ve İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Rusya’da düzenlenen başkanlık seçimlerini ‘sözde seçim’ olarak değerlendirdi.

GİRİŞ 18.03.2024 13:55 GÜNCELLEME 18.03.2024 13:56
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Rusya'da yapılan seçimlerde merkez seçim komisyonuna göre sandıkların yüzde 99,76'sı açıldı. Komisyon verilerine göre, Vladimir Putin, kesin olmayan ilk sonuçlara göre oyların yüzde 87,29'unu alarak devlet başkanı seçimini kazandı. Böylece Putin'e 75 milyon 950 bin 588 kişi oy verdi.

İNGİLTERE'DEN SEÇİMLERE YORUM

İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron, yaptığı açıklamada, “Ukrayna topraklarında seçimlerin yasadışı bir şekilde düzenlenmesi, seçmenlere seçim hakkı tanınmaması ve AGİT'in bağımsız gözlemciliğinin yapılmamasının ardından Rusya'da sandıklar kapandı. Özgür ve adil seçimler böyle bir şey değildir” dedi.

ALMANYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI

Almanya Dışişleri Bakanlığı ise seçimi ‘sözde seçim’ olarak değerlendirerek, “Rusya'daki sözde seçim ne özgür ne de adildir, sonuç kimseyi şaşırtmayacaktır. Putin'in yönetimi otoriterdir, sansüre, baskıya ve şiddete dayanır. Ukrayna'nın işgal altındaki topraklarında yapılan ‘seçimler’ hükümsüzdür ve uluslararası hukukun bir başka ihlalidir” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA, HABER7
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 39
  • HIDIR BUDUR 1 ay önce Şikayet Et
    Orta Asya da Rusya ve Çin liderliğinde kurulan iki savunma ittifakı; Şanghay İşbirliği Örgütü ve Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü. Pentagon’u bu bölgeye sokmayacak güce sahip. Bu durumda geriye Çin’i kuşatmak için iki seçenek kalıyor: 1) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in devrilmesi, 2) Orta Asya bölgesinin enerji geçişine izin vermeyecek şekilde etnik ve mezhep temelinde kaos
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bence bu geri kalmış avrupa sömürdükleri ülkelerin uyanmasına başarılarını bin yıl düzeltmeyecek ve sömürge organı yapamayacak diye çıldırıyorlar.bizdeki eksiklik tamda putinin yaptığı olması gereken bakın kaç kafir topraklarına geri dönecek ve sus pus olacaklar.
    Cevapla
  • Das 1 ay önce Şikayet Et
    Evet sözde secim
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Uluslararası hukuk diyen Almanya Gazzede dünya tarihinin en büyük soykırımlarından birini yapan İsraile koşulsuz destek vererek Uluslararası hukukun tam karşılığı olan Yahudi ve onların dostları için yapılmış bir icat olduğunu bize gösterdi
    Cevapla
  • Bulut 1 ay önce Şikayet Et
    Bu Avrupa ya bir atom yeter
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...