Oğlunu ordunun başına getirdi

Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni'nin, Kenya açıklamaları sonrası Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevinden aldığı oğlu Muhoozi Kainerugaba'yı Uganda Halk Savunma Kuvvetleri Komutanı olarak atadığı bildirildi.

GİRİŞ 22.03.2024 12:47 GÜNCELLEME 22.03.2024 13:57

Uganda Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında, ordu kademelerinde değişim yapıldığı belirtildi. Açıklamada, Devlet Başkanı Museveni'nin, oğlu Kainerugaba'yı Uganda Halk Savunma Kuvvetleri Komutanı olarak atadığı kaydedildi. Kainerugaba'nın babasından sonra devlet başkanı olacağı tahmin ediliyor.

Daha önce de Etiyopya'daki isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesini (TPLF) destekleyici paylaşımlar yapan Kainerugaba, Uganda ordusunun Kenya'nın başkenti Nairobi'yi 2 haftada alabileceğine ilişkin X sosyal medya hesabından 2022'deki paylaşımı sonrası babası Museveni tarafından Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevinden alınmıştı.

Kainerugaba, son olarak Savunma Bakanlığı başta olmak üzere kilit kurumların güvenliğinden sorumlu Özel Kuvvetler Grubu Komutanı olarak atanmıştı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden'dan Filistin'e destek gösteri hakkında açıklama
Üsküdar’da feci olay: Beton pompası apartmanın üzerine devrildi! 2 balkon çöktü