Polonya'da 300 kilo iki bomba bulundu!

Polonya'nın Gryzliny havaalanında 2. Dünya Savaşı'ndan kalma 300 kilogram ağırlığında iki adet bomba bulundu. Bombaların etkisiz hale getirilmesi için 500 çevre sakini bölgeden tahliye edildi, tren yolu ve ekspres yol trafiğe kapatıldı.

Polonya'da 300 kilo iki bomba bulundu!
Polonya'da 300 kilo iki bomba bulundu!
GİRİŞ 22.03.2024 23:16 GÜNCELLEME 22.03.2024 23:17

Polonya'nın kuzeyindeki Olsztyn kenti yakınlarında yer alan küçük uçakların kullandığı Grzyliny havaalanında 2. Dünya Savaşı döneminden kalma 2 patlamamış bomba bulundu.

500 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Olay yerine çağrılan bomba imha uzmanları toplam ağırlıklarının 300 kilo olduğunu tespit ettikleri bombaların patlaması durumunda 1,5 kilometre genişliğindeki alanı etkileyebileceğini belirledi. Bunun üzerine havaalanı yakınında bulunan bir köydeki 500 kişi tahliye edildi.

Polis, havaalanı yakınındaki tren yolu ile S51 numaralı ekspres yolu çift yönlü olarak trafiğe kapattı. Bölgedeki yetkililer, bombaların güvenli bir şekilde bulundukları yerden çıkarılmasının birkaç saati bulabileceğini belirtti. Güvenli şekilde çıkarılması planlanan bombaların daha sonra uzman ekiplerce askeri poligonda imha edileceği öğrenildi.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu