Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi

Belçika Kalkınma İşbirliği Bakanı Caroline Gennez, İsrail'e Gazze'de sivilleri ve çocukları aç bırakma politikasını terk etmesi çağrısında bulunarak, Belçika hükümetinin yarın Filistin devletini tanımayı görüşeceğini duyurdu.

GİRİŞ 28.03.2024 23:44 GÜNCELLEME 29.03.2024 10:27
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

İsrail'e, Filistin ve Gazze Şeridi'ndeki katliam saldırıları nedeniyle tüm dünyadaki tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. İspanya, İrlanda, Slovakya ve Malta'nın ardından Belçika da Filistin Devleti'ni tanımak için harekete geçti.

Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi

İSRAİL'E TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Gennez, "İsrail sivilleri ve çocukları aç bırakmayı durdurmalı, Gazze'ye yeterli insani yardım girişine izin vermeli" açıklamasında bulundu

'FİLİSTİN DEVLETİNİN TANINMASI YARIN HÜKÜMETİN GÜNDEMİNDE OLACAK'

Güney Afrika'nın başvurusu üzerine Uluslararası Adalet Divanının (UAD) soykırım davasında İsrail aleyhine aldığı ilave tedbir kararlarına işaret eden Gennez, "UAD kararları açık. Açlığın savaş silahı olarak kullanılması uluslararası hukukun alenen ihlalidir. Uluslararası baskıyı sürdürmeliyiz. Filistin devletinin tanınması yarın hükümetin gündeminde olacak" ifadesini kullandı.

Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi

UAD bugünkü ilave tedbir kararlarında İsrail’in, Gazze’ye insani yardımların engelsiz ulaştırılmasını sağlamasına ve Filistinlilerin haklarını ihlal etmemesine hükmetmişti.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 50
  • cemalin 4 hafta önce Şikayet Et
    Yaşasın Fİlistin İsralili ancak para ve güçten gözü kör olmuşlar belini sıvazlıyabilir başta abd
    Cevapla
  • Alptekin 4 hafta önce Şikayet Et
    Birisi helal olsun Belçika'ya demiş. Daha 2 gün önce PKK lıları saldırtan Belçika'ya mı? Saf olmayın. Ayet Kerime kesindir, Hud Suresi 16 : ''Onların dünyada yaptıkları bütün işler, hatta iyilikler bile heder olmuştur, bütün yaptıkları boşa gitmiştir. ''
    Cevapla
  • Türk 4 hafta önce Şikayet Et
    Filistini değil.. Gazze yi tanıyın.. Bütün dünya.. Filistin Devlet başkanı Mahmut Abbas siyonist uşağıdır..
    Cevapla
  • Fikret 4 hafta önce Şikayet Et
    Hep laf salatası.Boş işlerle müslüman dünyasinin havasını alıyorlar.Hakiki icraat yok.
    Cevapla
  • selam 4 hafta önce Şikayet Et
    helal olsun belçikaya mazlumların yanında yer almış...
    Cevapla
  • Alim 4 hafta önce Şikayet Et
    Helale harama ,,, ALLAH KARAR VERİR... yavaş ol...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özel hastanede yenidoğan vurgunu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!