Almanya, İtalya ve İspanya'dan vize açıklaması

Almanya ve İtalya Büyükelçiliği'yle İspanya Başkonsolosluğu, Türk vatandaşlarına vize başvurularını Mayıs sonuna kadar kapattığı yönündeki haberlerin doğru olmadığını açıkladı.

Almanya, İtalya ve İspanya'dan vize açıklaması
Almanya, İtalya ve İspanya'dan vize açıklaması
GİRİŞ 30.04.2024 10:00 GÜNCELLEME 30.04.2024 11:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Almanya Büyükelçiliği, Almanya ve bazı Avrupa ülkelerinin vize başvurularını Mayıs sonuna kadar kapattığı yönünde çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Büyükelçilik, X hesabından yaptığı açıklamada, Almanya'nın vize başvurularını kapatmadığını, Mart ayının başından bu yana Almanya'nın Ankara, İstanbul ve İzmir'deki dış temsilciliklerinde yeni uygulamaya konulan randevu sisteminin uygulanmaya devam ettiğini belirtti.

Büyükelçilik, "Bu sistem, tüm başvuru sahiplerine vize randevusu için kolayca kaydolma fırsatı sunuyor. Bununla birlikte vize başvurularının çok fazla olması nedeniyle vize başvuru tarihlerinin bildirilmesine ilişkin bekleme süreleri dış temsilciliğe ve vize türüne bağlı olarak farkılılık göstermekte ve birkaç haftaya kadar, hatta bazı vize türleride birkaç aya kadar sürebilmektedir." ifadesini kullandı.

İSPANYA VE İTALYA'DAN DA AÇIKLAMA

İspanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu kaynakları, Türk vatandaşları için vize hizmetlerinin askıya alınmadığını aktararak, Konsolosluğun her gün Türk vatandaşlarına vize verdiğini ve vermeye devam edeceğini söyledi. Mayıs için tüm randevuların dolduğu ve bu nedenle yeni randevuların haziran için yakında açılacağı belirtildi.

İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden kaynaklarda da mayıs ayında diplomatik temsilciliklerinin vize talepleri üzerine çalışmalarına devam edeceğine işaret ederek, vize başvurularının kapatılmasının söz konusu olmadığını kaydetti. Randevu verilmemesi gibi bir durum olmadığını; başvuru yapan kişilerin randevu kontenjanlarını neredeyse doldurduğunu aktaran kaynaklar, sistemin her zamanki gibi ilerlediğini vurguladı.

Kaynaklar, vize başvurularının kapatıldığını belirten haberlerde hata olduğunu ifade ederek randevuları ay bazlı açtıklarını dile getirdi. Haziran ayı için randevuların yakında açılacağını bildiren kaynaklar, "Tamamen aynı süreç. Bu bahsettiklerimiz nedeniyle kapatma gibi bir durum söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

Dün çıkan haberlerde İspanya, Almanya ve İtalya'nın Türk vatandaşlarına vize başvurularını Mayıs sonuna kadar kapattığı iddia edilmişti.

'Türk vatandaşlarına vize başvuruları kapatıldı' iddiaları yalanlandı"Türk vatandaşlarına vize başvuruları kapatıldı" iddiaları yalanlandı

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Olcay 2 hafta önce Şikayet Et
    Vize randevuları hazirandan itibaren verildiğinden dolayı böyle diyorlar kapanma yok erteleme var birde inceleme araştırma çok sürüyor Türkiye Almanya’yla insanların gbt lerini nüfus kayıtlarını banka bilgilerini açtığı paylaştığı zaman işlemler hızlanır tabii bunların doğrulanması uzun sürüyor. Aslında devlet vize büroları kurmalı ücretsiz olarak hizmet etmeli valilik binalarında
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünyaca ünlü üniversiteden İsrail kararı! Tüm dünyaya duyurup feshettiler
Renault yeni motorunu Türkiye'ye sattı! Otomotiv dünyası saşkın