İsrail, ABD’ye Refah’a yönelik operasyonun sınırlı olacağına dair güvence verdi

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İsrail’in ABD’ye Gazze Şeridi’ndeki Refah kentine yönelik operasyonun kısıtlı olacağına dair söz verdiğini belirtti.

İsrail, ABD’ye Refah’a yönelik operasyonun sınırlı olacağına dair güvence verdi
İsrail, ABD’ye Refah’a yönelik operasyonun sınırlı olacağına dair güvence verdi
GİRİŞ 07.05.2024 20:57 GÜNCELLEME 07.05.2024 21:04
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İsrail’in dün Gazze Şeridi’ndeki Refah kentine saldırı başlatmasının ardından ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İsrail’in ABD’ye Refah’a yönelik operasyonun kısıtlı olacağına dair söz verdiğini belirterek, İsrail’in operasyonun Gazze'ye yönelik silah kaçakçılığına ve mali destek girişini engellemeye odaklanacağı konusunda bilgi verdiğini aktardı.

BD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby

İsrail ve Hamas arasında devam eden ateşkes görüşmelerine de değinen Kirby, görüşmelerde Hamas ve İsrail’in "kalan boşlukları kapatabileceklerini" ve yakında bir anlaşmaya varılacağını umduğunu ifade etti.

"BU SÜRECİ DESTEKLEMEK İÇİN ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ"

Kirby, "İki tarafın pozisyonlarının yakından değerlendirilmesi, kalan boşlukları kapatabileceklerini gösteriyor ve biz de bu süreci desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

"HERKES MASAYA GELİYOR, BU ÖNEMSİZ BİR ŞEY DEĞİL”

Hamas’ın dün İsrail'in sunduğu orijinal teklifinde değişiklikler önerdiğini belirten Kirby, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı William Burns’un de Kahire'de devam eden ateşkes görüşmelerine katılacağını aktararak, "Herkes masaya geliyor. Bu önemsiz bir şey değil” dedi.

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı William Burns

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • Hakan Taşçı 1 hafta önce Şikayet Et
    Alah kahhar ismi şetifi yüzü suyu hürmetine Siyonist Yahudi ve yöneticilerini Siyonist ve yahudi olan Abd yöneticilerini Kahru perişan etsin yok etsin.amiin inşallah Allahın herşeye gücü yeter.katil soyjırımcı katliamcı abd ve İsrail.Yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz...Yarına kalıcak ama.Yanınıza kalmayacak.
    Cevapla
  • zafer2071 1 hafta önce Şikayet Et
    Allahın laneti zalimlerin kafirlerin üzerine olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hayati Sır, İsrail'in Mescid-i Aksa planını anlattı: İran'a yıktıracaklar
Putin'den dikkat çeken atamalar: Savaş yeni bir evreye geçiyor!