2020 KYK başvuruları ikinci dönem mi alınacak? KYK yurt, burs ve kredi başvuru tarihleri

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü KYK başvurularının üniversitelerin akademik takvimlerine göre alınacağını açıklamıştı. YÖK üniversitelere birinci bahar dönemi derslerinin uzaktan eğitim imkanlarıyla verilmesini tavsiye etti. Binlerce üniversite adayı Peki KYK başvuruları ikinci dönem mi alınacak? sorusunun cevabını merak ediyor. İşte 2020 KYK yurt ve burs başvuru tarihleri...

2020 KYK başvuruları ikinci dönem mi alınacak?  KYK yurt, burs ve kredi başvuru tarihleri
2020 KYK başvuruları ikinci dönem mi alınacak? KYK yurt, burs ve kredi başvuru tarihleri
GİRİŞ 22.09.2020 09:57 GÜNCELLEME 22.09.2020 09:57

Her yıl üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından Kredi ve Yurtlar Kurumu(KYK) yurt, burs ve kredi başvuru tarihleri açıklanırdı. Salgın hastalık nedeniyle üniversitelerde ilk dönemde yüz yüze eğitim verilmemesi kararı alındı. Alınan bu kararın ardından üniversite eğitimlerini sürdüren ara sınıf öğrencileri ve yeni kayıt yaptıran adaylar KYK yurt başvurularıyla ilgili gelişmeleri yakından inceliyor. 2019 yılında KYK başvuruları Ağustos ayının ortalarına doğru alınmaya başlanmıştı. Peki KYK yurt ve burs başvuru tarihleri belli oldu mu? İşte Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan başvuru açıklaması ve detaylar…

 

 

2020 KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

 

 

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada her yıl Ağustos ayında alınan yurt başvurularının bu yıl yaşanan olağanüstü süreç nedeniyle Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) açıklayacağı akademik takvime göre belirleneceği açıklandı. Bazı üniversiteler 2020-2021 eğitim yılının güz döneminde önlisans ve lisans eğitimlerini uzaktan olarak verileceğini açıkladı. KYK yurt ve burs başvuru tarihleriyle ilgili kısa sürede Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi Yurtlar Kurumundan açıklama yapılması bekleniyor.

KYK BURS BAŞVURU TARİHLERİ AÇIKLANDI MI?

Üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerinin tamamlanmasının ardından her yıl KYK burs ve kredi başvuruları alınmaya başlanırdı. 2019 yılında burs ve kredi başvuruları Ekim ayında alındı. Yüksek Öğrenim Kredi ve  burs başvurularının başlayacağı tarih henüz resmi olarak açıklanmadı.

KYK BURSTAN KİMLER FAYDALANABİLİR?

T.C. vatandaşı yükseköğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/kredi verilmesine ilişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

Burstan yararlanabilecek öğrenciler,

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

Açık Öğretim öğrencileri,(Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler,( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)

KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman başlayacak? KYK burs, kredi ve yurt başvuru şartları neler, kimler başvurabilir ve alabilir?

Yüksek Lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

Vakıf Üniversitesi öğrencileri,

Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler,

Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan

GERİ ÖDEMELİ ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.

2020 KYK BAŞVURULARI NEREDEN YAPILACAK?

Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve yurt başvuruları, Gençlik ve Spor Bakanlığının belirlediği tarihler arasında e-Devlet üzerinden gerçekleşecek. e-Devlet şifresi bulunmayan öğrenciler kimlikleri ile birlikte en yakın PTT şubelerine giderek şifre oluşturma işlemini tamamlamaları gerekmektedir.

Başvuru süresince öğrencilerin doldurmaları gereken bilgilerde ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak doğrulanmaktadır. Yapılan değerlendirmenin ardından belirlenen sayıda öğrenciye burs, mevzuata uygun tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

2020 KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

Ön lisans ve lisans öğrencilerinin eğitim hayatları boyunca faydalanabildiği burs ücretleri ise 550 TL’dir. Bir öğrencinin 4 yıl tamamladıktan sonra mezun olmadığı durumlarda, okulu 5 veya 6.yıla uzasa da 4. yıl sonunda bursu kesilmektedir. Yani bir öğrencinin alacağı burs süresi okulun normal süresi ile ilişkilidir. Eylül 2018’de KYK burs yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre not ortalaması 4’lük sistemde 2.00’nin altında olan öğrencilerin bursu kesilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
'Türkler ilk savaşı kazandı' Bulgar dergisi KAAN, F-35 ve S-400'leri yazdı